Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна

Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Надявам се в медиите да се покажат графиките, че по време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна. Щом дойде наше правителство-изсветлява икономиката. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след връчването на на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г. от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). „Това означава повече приходи в бюджета, повече пенсии, заплати. Повече средства за полицаи, тъмничари, за БАН, за университетите, за животновъдите, за инфраструктурата, за Великденски и Коледни надбавки“, заяви премиерът. „Това е изключително важно и обективно измерено от моите политически противници“, каза още Бойко Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че контрабандата на цигарите ще падне до 6% тази седмица на връчванетo на наградите.

„Искам да честитя на победителите. Фактът, че сме поканени е достоен за гордост. Никой не може да обвини АИКБ и Васил Велев, че са близки на правителството. Когато водеща е жената на депутата от БСП Кристиан Вигенин най-малко някой може да е пипал данните“, коментира премиерът.

„Много лесно се говори. Много глупости се изговарят. И това като се прави ежедневно, хората започват да вярват. Ето ги безапелационните данни. По време на служебния кабинет на БСП само за 2 месеца и половина – 120 млн. лева по-малко в митниците. Когато някой се прави на по-почтен от папата – да погледне данните“, посочи Бойко Борисов.

„Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем. Виждате издиханията и яростната агресия на опозицията със жълти новини. Акция "пречупване" се казва, а няма изобщо да им се дадем този път. Аз го обещавам. На победителите честито“, каза още Бойко Борисов.

Наградите „Икономика на светло“ за 2017 г., организирано от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) бяха връчени за пети пореден път. Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. По този начин АИКБ цели да повиши обществената нетърпимост към неформалната икономика, да поощри предприемането на активни действия в тази посока и да популяризира градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

Призът „Икономика на светло“ за 2017 г. ще се присъди в три категории:

-За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата. Присъжда се на държавна/общинска администрация или на нейни представители за предлагането/въвеждането на нормативен акт или административна практика, които водят до ефективно ограничаване на сивия сектор и подобряване на бизнес средата. Номинирани в категорията са: Национален съвет за тристранно сътрудничество; Министерство на финансите на Р България и Комисия по енергетика към 44-то Народно събрание на Р България.

-За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция. Присъжда се на личност, НПО, научна организация, компания, която има задълбочени изследвания по темата, постоянни и активни медийни изяви, или е генерирала предложения за промени в законови актове и/или административни практики и т.н. Номинирани в категорията са: Асоциация на организациите на българските работодатели; Асоциация „Активни потребители“; Д-р Жанет Захариева, главен съветник на УС на Виваком и председател на работната група по законодателство на Българската асоциация на кабелните и комуникационни предприятия (БАККО): Българската асоциация нна частните училища.

-За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика. Присъжда се на журналист или медия за принос в актуалното и многостранно отразяване на проблемите и постиженията, свързани с дейностите по ограничаване и превенция на неформалната икономика, в насърчаване и промотиране на светлия бизнес и формиране на обществена нетърпимост към сивия сектор. Номинирани в категорията са: Биляна Гавазова за рубриката „Чети етикета“; Вестник „Сега“ – Красимир Цигуларов и отдел „Икономика“; Телевизия „Европа“; Нова ТВ – „Господари на ефира“ – репортери Борис Ваклинов, Влади Василев и Димитър Върбанов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България