Бойко Борисов пристигна в Лондон за инвестиционния форум за Западните Балкани

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Лондон, където утре ще открие Инвестиционен форум за Западните Балкани, който се организира от Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, съобщи БТА.

В конференцията ще участват лидери от всички страни от региона - премиерът на Сърбия Ана Бърнабич, на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама, на република Македония Зоран Заев, на Косово Рамуш Харадинай, на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Основна цел на Инвестиционния форум е да събере лидерите от региона с потенциални инвеститори от цял свят и да бъдат обсъдени възможностите за привличане на повече подкрепа от частния, финансовия и публичния сектор за реализацията на стратегически инфраструктурни проекти в Западните Балкани. Инициативата е част от поредицата срещи на върха, посветени на развитието и европейската перспектива на страните.

В рамките на форума са планирани и двустранни срещи на министър-председателя Бойко Борисов.

В делегацията на премиера са още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

Коментари

Задължително поле