Бойко Борисов: Съветът ми към Румен Радев е да не слуша беквокалите си, имаме важни държавни дела да свършим

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2126074464287279/

 

Отношенията ми с президента Румен Радев са добри, каза премиерът Бойко Борисов в интервю пред БТВ. Винаги съм се отнасял с изключително уважение, но когато някой му напише в речта, поне долу-горе знам кой го пише, - „кукловодите на Истанбулската конвенция“, чакай този кукловод за 47 държави е много сериозен кукловод. Страшен кукловод, каза премиерът. Съветът ми е да не ги слуша много, както аз моите тенори, вокали и подобни, да не се занимава, имаме важни държавни дела да свършим.

„Там има един човек, който пише, и е „сивият кардинал”. От години общувам с президента Радев, той е прекрасен човек и се разбирам прекрасно с него”, каза още Борисов.

На уточняващ въпрос той, че има предвид началника на кабинета на президента Иво Христов.

С президента няма тема, по която да не сме се разбрали. Предложи шеф на НСО - приех веднага. Днес външният министър Захариева каза: Президентът предлага посланик за Москва. Казвам: „Щом предлага, съгласуваш веднага, трябва да уважаваме мнението на президента, когато предлага, разбира се, и те би трябвало да уважават, когато парламентът или премиерът го правят”, коментира Борисов.

 

Коментари

Задължително поле