18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Бойко Борисов ще обжалва решението на съда по делото на Елена Йончева

Бойко Борисов ще обжалва решението на Софийския районен съд (СРС), с което той и ГЕРБ са осъдени да платят 5000 лева на депутатката от БСП Елена Йончева. Това съобщи адвокатът на премиера Марин Марковски.

Йончева заведе делото за клевета през 2017 г. и искът й бе за 20 000 лева. Според решението на СРС от 17 май т. г. премиерът и ГЕРБ трябва да платят солидарно обезщетение от 5000 лева на Йончева. То е за изказване на Борисов, че държавата е плащала милиони лева за интервюта на Йончева. Съдът е приел за доказано, че депутатката е претърпяла вреди от това.

“Решението на Софийския районен съд е съдебна грешка. Може би има и някакви политически симпатии, по някой път съдията не е съвършен човек. Така си го обяснявам, защото доказателствата категорично определят, че г-н Борисов не е извършил нещо, което да е от категорията на непрецизните изказвания”, обясни адвокатът пред Дарик радио.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Решението на Съда не е „съдебна грешка“, г-н Марковски, а е постановено заради лъжата, клеветата и набеждаването от страна на доказания и изпечен лъжец Борисов, с които той заливаше всекидневно от всички медии Елена Йончева по време на предизборната кампания – едва ли мога да изброя колко пъти лично аз го чух да лъже по телевизиите, че „държавата е плащала милиони лв. за интервютата и филмите на Елена Йончева“, което тя опровергаваше, но Борисов продължи да повтаря публично лъжите си. Г-н Марковски, не Ви ли е срам да лъжете също като подзащитния Ви Борисов? Всеки непредубеден знае, че всяка негова дума е лъжа, наглост и простотия, като изключим политическите дрънканици, които също изобилстват с неистини, меко казано.

  1. Спорът явно е дали това изказване е клевета или е неистина без последствия.Съдът е ясно,че го е изтълкувал като клевета,с което адвокатът на Борисов не е съгласен,за да казва,че „не е от категорията на непрецизните изказвания“.Всякакво окончателно решение е възможно,все пак тук сме запознати по публикации и откъслечни репортажи по телевизията,а за да има претърпени неимуществени вреди/един двама свидетели казват как и се и отразило и това е доказването им – естествено,че не е приела изказването с благодарност/ трябва да има обида и/или клевета,а адвокатът ва Борисов явно смята,че няма такива.

 2. Е нема такива гьонсурати и магарета като герберите. Колкото и да обжалват, те си остават крадци, лъжци и национални предатели продажници. Тези верно трябва да бъдат изтребени до девето колено, за да не се размножава повече това зло в България.

 3. Е нема такива -г-ь-о-н-с-у-р-а-т-и- и магарета като герберите. Колкото и да обжалват, те си остават крадци, лъжци и национални предатели продажници. Тези верно трябва да бъдат и-з-р-е-б-е-н-и- до девето колено, за да не се размножава повече това зло в България.

 4. Решението на Съда не е „съдебна грешка“, г-н Марковски, а е постановено заради лъжата, клеветата и набеждаването от страна на доказания и изпечен лъжец Борисов, с които той заливаше всекидневно от всички медии Елена Йончева по време на предизборната кампания – едва ли мога да изброя колко пъти лично аз го чух да лъже по телевизиите, че „държавата е плащала милиони лв. за интервютата и филмите на Елена Йончева“, което тя опровергаваше с факти, но Борисов продължи да повтаря публично лъжите си. Г-н Марковски, не Ви ли е срам да лъжете също като подзащитния Ви Борисов? Всеки непредубеден знае, че всяка негова дума е лъжа, наглост и простотия, като изключим политическите дрънканици, които също изобилстват с неистини, меко казано.

 5. Да здравствует болгарский суд-самъй гуманнъй в мире!

 6. Горките силни мъже, горките държавници борещи се със смели жени. А маститият адвокат нещо не успя да измисли версия-ще търси съчувствие от политическата система на пошлост. На това му се казва простотия на елита-елит с цървули.

 7. Иэпечен лъжец и мошеник Е
  Бойко Борисов-Членът на БКП-е

 8. Никой не коментира милионите, които Станишев
  е обещал на френските специални служби. Ние
  не знаем каква са услуга са направили лично на Станишев..Едва ли българите са платили ,за да подкупят френските власти. Защо не питате Станишев, любовника на високо маралната крадла?! Да, той ще ви каже партийна тайна. Дебелоочието на бъдещия евродепутат е известно . Той занае, как да използва партийните
  тайни на комунистическите лидери…
  Борисов заслужава вашите подигравки, защото
  се страхува от комунистическата наглост.
  Разкрий цялата далавера . Почтеноста не е
  средство за борба с дебелоочието и наглостта
  на българските национал социалисти….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.