Бойко Рашков: Трябват нови хора в ДАНС и ДАР (обзор)

Вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков

МВР шефът не иска да работи с тях

Привикват от отпуск шефовете на спецслужби в Министерския съвет

Шефовете на спецслужби, които са в неплатен отпуск до септември, ще бъдат привикани най-вероятно утре в Министерския съвет и отпуските им ще бъдат прекратени. Това каза днес вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

Както писа “Труд”, шефовете на ДАНС Димитър Георгиев, Държавна агенция “Разузнаване” Атанас Атанасов и Държавна агенция “Технически операции” Цветан Китов са били извикани от служебния премиер миналата седмица. Явил се е само Китов, който е платен отпуск за няколко дни. Другите двама били пуснати в неплатен за цялото лято.

“Няма да мога да работа с нито един от тях”, категоричен бе Рашков. И добави: “Трябва да се направи всичко възможно тези служби да се пречистят, в тях да влязат нови хора, които да заработят, подчинявайки се на закона, а не на волята на един или друг.”

Изненадващо в ефира на БНР Рашков нападна водещите на сутрешния блок на Би Ти Ви, като ги обвини, че повтаряли въпроси, диктувани в слушалките и не чували какво им говори. В отговор от Би Ти Ви посочиха, че неуважението на властимащите към авторитетни медии с високо обществено доверие е сред основните причини за 112-ото място на България по свобода на словото.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика