Боксьор се чуди защо е дисквалифициран

Радослав Панталеев недоумява защо е бил дисквалифициран в мача срещу испанеца Емануел Рейес в четвъртфиналите при 91-килограмовите на олимпийската квалификация по бокс в Париж.

Българинът получи 3 предупреждения във втория рунд, което доведе и до преждевременно спиране на срещата, която бе решителна за взимане на квота.

„Напишете каква беше причината да ме дисквалифицират, защото ние не знаем - гневи се Панталеев, който е и трети на световното през 2019 година. - За една минута три официални, които аз все още не знам за какво бяха… Такова нещо не съм виждал в боксово състезание. За самия мач - не казвам нищо. Можеше и да е загуба. Може би, противникът ми беше по-подготвен, но имаше още един рунд, можеха да станат много неща. А не някакво джудже-съдия да ми решава съдбата.“

Турнирът в Париж е организиран от МОК, след като Международната федерация е с отнет лиценз.

Въпреки загубата Панталеев взима квота за игрите в Токио според ранглистата, същото е и за Даниел Асенов. Така на олимпиадата ще имаме общо 4-има състезатели. На квалификацията в Париж визи си осигуриха Станимира Петрова (57) и Стойка Кръстева (51) с класирането си за полуфиналите. Двете завършиха с бронз на турнира.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт