Болницата само с един мобилен рентген, зове бизнеса за подкрепа

Снимка: Архив

Шефът на бургаската болница- УМБАЛ д- р Бойко Миразчийски призова едрия бизнес в морския град спешно да помогне с дарения. - "Болницата има само 15 вентилаторни апарата за изкуствено дишане, но например днес /сряда/ те бяха заети от други пациенти – тези след операция, които са с тежки инсулти, други, които са пострадали след катастрофи и се нуждаят от помощ. За всички този апарат е животоспасяващ. Така тази сутрин от 15 респиратора, само 3 бяха свободни“, алармира д-р Бойко Миразчийски.

Спешно е необходим и мобилен рентген, който да бъде се използва за нуждите на Инфекциозното отделение.

„Имаме само един апарат и за съжаление, за нашите нужди, особено в тази ситуация, е крайно недостатъчен. Движи се по всички отделения, изкарваме го навън, вчера го крихме от дъжда, за да го пренесем до Инфекциозното, където са пациентите с коронавирус. Рискуваме да се повреди, ако нещо стане с него, няма да можем да извършваме лечение“, каза още д-р Миразчийски. Цената на рентгеновия апарат, оптимален вариант, среден клас била между 70 и 90 000 лв.

„Умолявам едрия бизнес в Бургас да помогне, защото ни е необходима подкрепа в този тежък момент. Колегите са на първа линия, борят се със заболяването, стоически издържат, подготвени са, но ни трябва и подходяща апаратура. В региона работят доста големи компании, ще се радвам да откликнат на призива ни“, призова началникът на държавната болница.

Коментари

Задължително поле