Спасиха мъж, жена и четири деца, изгубили се в Родопите

Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Бомба с парите за ваксини заложил екипът на Москов

Парите, нужни през 2017 г., ще бъдат осигурени
За да се справи с проблема, служебният кабинет отпусна допълнителни 20 млн. лв.

Пълното финансиране за нуждите на задължителните имунизации в България през 2016 г. не е било осигурено по бюджета на Министерството на здравеопазването, приет същата година по времето на екипа на бившия министър Петър Москов. Това стана ясно от съобщение на ведомството.

С правителствено постановление, което вече е прието, ще бъде осигурен нужният финансов ресурс предвид реалния риск, пред който бе изправено министерството – да не може да сключи договори за закупуването на всички необходими ваксини, допълват още от екипа на ресорния министър д-р Илко Семерджиев.
За целта правителството е одобрило допълнителни разходи по бюджета на министерството, които са в размер на 20 милиона лева. Средствата са предназначени за заплащане на ваксини в изпълнение на Националния имунизационен календар за 2017 г.

Имунопрофилактиката е най-ефективният начин за предпазване от заразни болести, а развитието й е приоритетна задача на здравното ведомство, допълват оттам. Изпълнението и финансирането на Националния имунизационен календар е важна част от държавната здравна политика, тъй като осигурява превенция срещу редица сериозни заболявания, като туберкулоза, тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит, хепатит Б, кримска хеморагична треска, бяс, морбили, паротит, рубеола и други.

Припомняме, че със заповед на д-р Семерджиев от 10 март, 2017 г. беше прекратена тръжната процедура за доставка на ваксини от задължителния имунизационен календар на страната поради липса на доставчик. Сред причините са ненавременно планиране на нужния брой имунизации и административни пречки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.