Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 24 янури 2017

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

С такса от 10 лв. зелените блокират инвестиции за милиони Толкова струва подаването на жалба в административните съдилища за дела, свързани с околната среда

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Бомба с парите за ваксини заложил екипът на Москов

С правителствено постановление, което вече е прието, ще бъде осигурен нужният финансов ресурс.

Парите, нужни през 2017 г., ще бъдат осигурени
За да се справи с проблема, служебният кабинет отпусна допълнителни 20 млн. лв.

Пълното финансиране за нуждите на задължителните имунизации в България през 2016 г. не е било осигурено по бюджета на Министерството на здравеопазването, приет същата година по времето на екипа на бившия министър Петър Москов. Това стана ясно от съобщение на ведомството.

С правителствено постановление, което вече е прието, ще бъде осигурен нужният финансов ресурс предвид реалния риск, пред който бе изправено министерството – да не може да сключи договори за закупуването на всички необходими ваксини, допълват още от екипа на ресорния министър д-р Илко Семерджиев.
За целта правителството е одобрило допълнителни разходи по бюджета на министерството, които са в размер на 20 милиона лева. Средствата са предназначени за заплащане на ваксини в изпълнение на Националния имунизационен календар за 2017 г.

Имунопрофилактиката е най-ефективният начин за предпазване от заразни болести, а развитието й е приоритетна задача на здравното ведомство, допълват оттам. Изпълнението и финансирането на Националния имунизационен календар е важна част от държавната здравна политика, тъй като осигурява превенция срещу редица сериозни заболявания, като туберкулоза, тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит, хепатит Б, кримска хеморагична треска, бяс, морбили, паротит, рубеола и други.

Припомняме, че със заповед на д-р Семерджиев от 10 март, 2017 г. беше прекратена тръжната процедура за доставка на ваксини от задължителния имунизационен календар на страната поради липса на доставчик. Сред причините са ненавременно планиране на нужния брой имунизации и административни пречки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.