Борим депресия край Панчаревското езеро

Центърът „Св. Рафаил”

Центърът е за рехабилитация на 25 души

Защитено жилище за хора с психични страдания по швейцарско-италиански модел отвoри врати край Панчаревскоро езеро. Към жилището е създаден и работи център за социална рехабилитация и интеграция.

Директор на жилището е Мина Енева, детски психолог и ерготерапевт. Мина е създател на сдружение „Тацитус”, специализирано в работата с деца от аутистичния спектър. Приела е като своя мисия грижата и подобряване качеството на живот и на друга уязвима група - тази на хората с психични страдания.

„Психичните страдания засягат все повече хора и обществото ни следва да е все по-посветено в намирането на съвременни решения за грижите за тях и социалната им рехабилитация. Искахме да създадем защитена среда с професионална грижа и навременна помощ за хората с психични страдания и вярвам, че успяхме. Осигурени са отлични условия за терапия и рехабилитация. Целта ни е да помогнем на тези хора да изминат пътя на реинтеграция в обществото”, коментира Мина.

Тя разказва, че много често близките на хора с психични проблеми са принудени да изцяло да им се посветят. Центърът „Св. Рафаил” осигурява денонощно наблюдение и рехабилитация за 25 души и дневни занимания с психолози и терапевти.

В Защитеното жилище се работи по утвърдена програма, която включва спорт, хоби, културни прояви, различни социални и обучителни занимания, творчески дейности и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве