Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да си отиде и премиерът

Ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да си отиде и премиерът акад. Николай Денков. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово на среща с кметове в района.

"Министърът е политическо лице. На него трябва да му държим сметка не за подготовката на полицаите, а за Шенген, за охраната на границата", допълни още Борисов.

„Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в МВР. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако колегите не са доволни от резултатите си от изборите и искат да донапълнят с калинки вътрешно министерство, да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Няма да подкрепим това искане”, заяви Борисов.

„Цялата разправия е, че МВР е последното място, където министърът иска да си гледа работата, а не да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка", допълни Борисов.

"Ходил съм в МВР, единствено когато проведохме среща на тема какви действия да извършим по приемането в Шенген, на нея присъстваше и Мария Габриел. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво трябва да предприемат, а също така и какво се изисква от законодателната програма в парламента", коментира Борисов.

Относно вота на недоверие той каза, че е проявил мъдрост и търпение: "Поканих Асен Василев, той дойде веднага в кабинета ми. Казах му, че неосновано завишените приходи трябва да бъдат махнати. Дългът трябва да бъде с 1 млрд. по-ниско, да е прецизиран. Той уважи исканията ни.”

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2243414299198135
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика