Борисов: Безапелационна победа на ГЕРБ над БСП!

Това означава стабилност в управлението, заяви премиерът

Първо искам да благодаря на всички избиратели, които днес намериха време да ни подкрепят. Благодаря и на структурите на ГЕРБ, каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в първи коментар след края на изборния ден на първия тур на местния вот.

Някои говорят за промяна. Промяната започва от ГЕРБ. Ние направихме големи промени в партията и особено в София. И те дадоха резултат, заяви Борисов.

За мен е важна безапелационната победа над БСП. Това дава стабилност на управлението, заяви премиерът.

След промените, които направихме в ГЕРБ, резултатите са повече от очаквани и факт е, че навсякъде или два пъти, някъде и повече, побеждаваме основния ни политически опонент БСП, за кой ли пореден пт не ги броя. Най-важното от днешния ден за мен е стабилността на управлението, заяви премиерът. Имаме да строим не само продължението на Южната дъга, имаме да достроим Хемус, имаме да достроим Ботевград - Мездра, обходите на Видин и Враца, имаме да си построим още пътят до Белград, Търново - Русе, така че от утре оставям на щабовете по места, където има балотажи, да си работят, така както не съм им се месил досега, коментира Борисов.

БСП са много интересна партия - искат субсидии, а като дойдат избори нямат кандидат, заяви премиерът.БСП в София губи два пъти от ГЕРБ. Какъв кмет, какви пет лева, без група в общинския съвет, заяви Борисов по адрес на Мая Манолова. Как ще бъде кмет с общинари от ГЕРБ и от Демократична България, попита той. БСП си играят с демокрацията, коментира премиерът. Чърчил е казал, че няма измислено по-добро от партиите. Заиграва ли се "от името на народа", рано или късно се стига до диктатура, предупреди премиерът.

Вижте колко много партии има сега, гласовете се разслояват, заяви Борисов. Трябва да си довършим големите инфраструктурни проекти, защото виждате днес като се прибират хората и се задръства всичко, трябва да ги довършим, отбеляза министър-председателят. Всички останали приказки - ще дадем безплатно това, безплатно онова - няма дума безплатно, откъде ще вземат парите, попита премиерът.

По никакъв начин не се усети липсата на Цветан Цветанов на тези избори, мисля, че всички колеги се справихме прекрасно, изтъкна премиерът.

Това ни е най-евтината камания - нито правихме откриване, нито зала "Армеец", нито на закриване ходихме, заяви Борисов. Пожелавам на тези политически партии, които ни се наричат опоненти, да си издигат кандидати, а не да тичат и да търсят да припознаят след това някой за кандидат, заяви премиерът.

Гражданите казаха на Мая Манолова, че е с 10 % след ГЕРБ, най-корумпираните, най-крадливите, говорят, че ще бъдат промяна, каза Борисов. На журналистически въпрос дали смята, че победата на кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова е сигурна на предстоящия балотаж, министър-председателят отговори, че в този живот никога нищо не е сигурно.

„Единственото сигурно нещо е „Орландовци“ – рано или късно всеки един от нас е там. Всичко останало само Господ знае. Благодаря на Господ, че ме подкрепи за кой ли път срещу тези лошо хора, защото точно тези, които са най-корумпираните, най-крадливите, говорят, че ще бъдат промяна – толкова са забавни, но благодаря на инстинкта на народа и на Бог за това, което направи за нас“, добави още Борисов.

Коментари

Задължително поле