На 26 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ уволни Стойчо Стоев след 0:0 със „Славия“

Политическата коректност развали и „Междузвездни войни” Фенове готвят бойкот на новия филм

Минималната заплата в САЩ вече не е от значение Едва 0,3% от 156-те милиона работници получават такова възнаграждение

Гърция готви есенни оферти за туристите

Иран поиска от Запада разрешение да изнася 700 000 барела петрол на ден

Изкарват по 100 лева на ден от бране на билки Липата ни е най-ароматна в света, изкупуват я по 5 лева килото

Голям пожар е избухнал край Харманли, горят 1000 декара гори

Падат ограничения за трансплантации в чужбина Навременното лечение на деца - приоритет

САЩ и Япония с търговска сделка от Г-7 Доналд Тръмп записа важна победа

Откриха труп на мъж във Враца

Морето по-евтино и топло през септември

Русия разработва броня за сателити

Арестуваха двама души за подпалването на четири пожара в Гърция

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 26 август 2019

Борисов взима от Кунева подготовката за българското председателство на ЕС

Бойко Борисов

Шестима министри ще са „координатори“ на подготовката

 

Правителството одобри доклад на министър-председателя Бойко Борисов, с който се предлагат промени в националния механизъм за координация на подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Мотив за промяната е изтеглянето на Българското председателство в първата половина на 2018 г. и необходимостта от силен политически ангажимент и ускоряване на подготовката, съобщиха от МС.

За постигане на по-ефективна координация при изпълнение на предвидените в Плана за подготовката дейности и по-висока ангажираност на членовете на правителството, се предвижда министър-председателят да поеме функциите на национален координатор за подготовката и провеждането на Председателството. Той ще осъществява цялостното ръководство и контрол на дейността, подпомаган от дирекция „Координация по въпросите на Европейския съюз“ в администрацията на Министерския съвет.

По основните направления се определят координатори – вицепремиери и министри. За логистиката и екипа на председателството отговорник ще бъде заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева, като ще бъде подпомагана от Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС. Координатор за инфраструктурата и сградния фонд ще бъде вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Той ще изпълнява задачите си във взаимодействие с главните секретари на Министерския съвет и Народното събрание, както и с изпълнителния директор на „НДК-Конгресен център София” АД. За сигурността координатор ще бъде заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във взаимодействие с началника на Националната служба за охрана. Координатори по отношение на бюджета за председателството, комуникационната стратегия, културната програма и приоритетите и програмата на председателството са съответно министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на културата Вежди Рашидов и вицепремиерът Меглена Кунева.

Предвижда се да бъдат запазени нормативно определените функции на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС, но да бъдат закрити тематичните работни групи, създадени с РМС 425/2015.

Конкретните нормативни промени ще бъдат извършени на предстоящо заседание на Министерския съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. какво прави България в ес? Кога се проведе референдум за членство в ес и кога ще има нов такъв. Членството в ес не донесе нищо добро за икономиката и селското стопанство + нац, сигурност за България. Донесе парета по евр програми, но те (както населението знае и вижда) масово се крадат от определени групи и не се вливат в развитието на родната икономика и селско стопанство. Та тоя на снимката кога ще отговори за стандарта на Българите – съотношение заплати и цени..Питахме го 1000 пъти, но той е страхливец и го е страх да отговори.. може и ментали ретардед, но по-скоро мръсник..И ние никого не обиждаме – ако искаш да те уважават първо уважавай сам себе си и после другите..но таково нещо не се наблюдава за огромно съжаление..Тоя и престъпната му хунта отиват в затвора..България не се упралява от “партийчки“, а от професионали и патриоти – честни, можещи, знаещи – истински българи и Хора:) Амин!!!

  2. баси…. даже на дондуков лъсна некадърния задник на евроатлантичка кунева….

  3. Комунистическите помияри ще се избият кой ще може да открадне повече от европаричките?

  4. Кога най после в затвора ще бъдат тикнати членовете на циганско-турско-комунистическата и антифашиската банди, които са участвали в избиването на българската интелигенция и хиляди невинни хора след 1944год.

  5. Уважаема госпожице Тончева, ние също много добре познаваме България и сега и отпреди 89 г и знаем в какво състояние бяха градове и села и икономиката преди и сега:) Пречиствателни и пр станции имаше и преди, но преди не вонеше както сега например вони в елитния ни български курорт Златни пясъци, поради повредена пречиствателна станця, която се “поправя“ вече години, варненци го знаят мн добре..Ние водим много чужденци в България и съответно внасяме еврета и искаме високо качество и най-вече да не се излагаме, защото смятаме и в бъдеще да ги водим и да пълним гушките на определени хора…за съжаление така се получава. Ясно, че вие сте от герб, ние сме безпартийни и работим за всички хора. Тогава защо не ни отговорите как българите съществуват с мижави 200-300 евро, а цените са норд хамер и ес. Верно е, че последните 26 г в България стават страшни неща и всички партии служат на мафии/монополи, не на Народа си. Но след като герб е толкоз добра и вече колко години на власт защо, нещата не са се подобрили, а стават все по-зле. Емиграцията, гурбетчийството, безработицата се увеличават. Здравеопазването е под всякаква критика, не се връщат ограбените след 89г народни предприятия, институции, не се пази границата и небето( или сащ ще ни го пази)..За сегашните кражби знаем от хора от разните браншове – туризъм, образование, здравеопазване..не говорим за кривосъдието, което е пълен бардак..така държава мила госпожице не се управлява. И защо са му на бобик 4000 на мес. когато хората живеят с 200 лв.Соц. справедливост е на много ниско ниво..Има мн да се пише, но е по-добре да се работи..защото тези, които ни управляват не само герб , само дрънкат и нищо не правят за Хората вече 26 г..Какво става с топлофикацията и “крайните“ квартали на София?:))))

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.