Борисов: Във всички случаи изборите са стрували над 100 млн. лева, но на колегата Трифонов явно му се виждат малко

Целта на едно политическо състезание е да управляваш, а не да свалиш някого, да си против някого или да си опозиция. Сериозните партии искат да управляват. Това каза по време на национално събрание на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

"Новият политически лидер, колегата Трифонов, се заял с мен колко струват изборите . Във всички случаи са над 100 милиона лева, като целта на изборите не е да се състави парламент за смяна на един закон, а да има стабилно управление. На него обаче явно над 100 милиона му се виждат малко. Демокрацията струва много, не само за изборите, но сметнете и ваксините за ЦИК и РИК. Сметнете и за тези, които ги поставяха. Ананиев ме подсети, по 10 лева на ваксина", обясни Борисов.

"Ние не допуснахме и по време на гръцката и световна криза да пострадат нашите банки и институции, справихме се и тръгнахме нагоре. Не допуснахме и тоталното затваряне по време на пандемията. Неслучайно Костадин Ангелов ми го искахте за водач на всеки един град в листите", каза още Борисов и подчерта, че всички тези решения за мерките са се взимали изключително трудно.

Борисов не пропусна и влизането в еврозоната и невъзможността българските банки да фалират. "Никой не ни попита откъде се намират парите, как се справяме. Мащабно строителство, всеки казва колко е хубаво. Ама другите не са го направили. Нека да отидат за Банкя и "Люлин" да видят какво е било. Има едно цяло поколение, което не помни другото. За метрото, за зали, вече дори не им е интересно. София вече има нов зам.-кмет по културата и искам да я видя дигитална, по фестивалите. Но след като след 4 години ни оставиха първа политическа сила, дори на мен ми е нереално. Би следвало основната опозиция да ни е победила, но не е. Това означава, че хората го оценяват, но искат и да надграждаме", заяви още той.

Борисов благодари на всичките си европейски колеги за огромната подкрепа и разговора му вчера с Ангела Меркел, като припомни, че всички европейски лидери и ръководители са били в България. "Нито един не ми отказа да дойде в София и сверете дали някъде другаде ще се случи", добави той.

"Затова ни направиха и тези компромати, тази комисия все едно е арбитражен съд между бизнесмени. Тази гьобелсова пропаганда, 4-5 медии свързани пускат една лъжа и ходи обяснявай истината", заяви Борисов и допълни, че вотът ясно е показал, че хората не искат да "изчегъртат" ГЕРБ. 

"Обирайте си думите, нека бъдем господари на изразите. Виждате една дума "чегъртане" как възпалява хората. Нека да ни изчегъртат, да видим как става. Най-лесно се правят протести. Видяха сега, че нито ние можем, нито те могат, въпреки че те имаха 165 депутата и да не спорим за изразходваните пари за изборите", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни проблемите, които предстоят с машините. Той посъветва да се взема решението на германския конституционен съд и да видят медиите какво са написали там и защо са против машинното гласуване. "Изводът е, че няма гаранция за вота. Немците, които са свръхдисциплинирани, се отказват от това. Холандия също се отказа, но тук явно има друга цел. Нашите представители в комисиите да броят внимателно и да внимават какво ще се прави с машините, защото ги виждам как лъжат за една декларация. Ако Дани Митов не се беше заел, ей така щеше да мине", заяви Борисов и допълни, че до последния ден от ГЕРБ са работили, питайки другите какво са правили в парламента.

Той уточни, че ако при следващите избори се случи същото, ще бъде пагубно да държавата. Пожелавам успех на служебното правителство, но то няма да е отговорно за нищо, ще е на пряко подчинение на Румен Радев и ще се видят какви са им възможностите, заяви Бойко Борисов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика