Борисов в Брюксел: Ако гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центрове за мигрантите, дискусията в ЕС ще върви по-лесно

Министър-председателят Бойко Борисов участва в Международната конференция на високо равнище за Сахел, която се проведе в Брюксел. Той посочи, че трябва да има центрове за сигурност близо до конфликтите и след техния край хората да могат да се върнат обратно в своите страни и да помагат за възстановяването им, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов допълни, че по мерките за подпомагане на мирния процес в страните трябва да се работи само с дипломатически средства. Премиерът подчерта и важността на продължаването на Споразумението за реадмисия на мигрантите с Турция.

“Ако гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центрове за сигурност, в които да живеят мигрантите, тогава дискусията в ЕС ще върви по-лесно“, каза Борисов. Българският премиер допълни и че охрана на ЕС може да бъде подпомогната и, ако мигрантите минават само през граничните пунктове с документи за самоличност.

Коментари

Задължително поле