Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор С приетия днес проект затваряме кръга от поети ангажименти към председателя на Европейската комисия

Разломът между основните играчи в НАТО Време на промени - Европа в центъра на геополитическото преформатиране

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Борисов в Лондон: Макрон се извини, че има работа, но всъщност е в Санкт Петербург на мач (ВИДЕО) Видяхме милиарди долари във въздуха на стогодишнината на кралските ВСС. Казах им - да можехме само тези ескадрили в пари да ги сложим в Западните Балкани, разказа премиерът

„Имахме възможността да наблюдаваме стогодишнината от кралските ВСС. Видяхме милиарди-милиарди долари във въздуха. И това им казах – да можехме само тези ескадрили в пари да ги сложим в Западните Балкани, представяте ли си как щеше да изглежда…“ Това разказа премиерът Бойко Борисов след срещата на върха за Западните Балкани в Лондон.

„Макрон се извини, че има работа, но всъщност е в Санкт Петербург на мач. „Да подкрепи французите“ – така каза неговия министър и ние, разбира се, го подкрепяме и него…“, сподели с усмивка Борисов.

Резюме на изказването на премиера Бойко Борисов в Лондон от правителствената песслужба:

„Фактът, че две седмици след изтичането на нашето Председателство днес в Лондон отново всички сме на темата Западни Балкани, е заслуга на резултатите на Председателството, на това че убедихме колегите“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след участие в пленарното заседание по време на срещата на върха на инициативата „Берлински процес“ в Лондон. По думите му България беше специално поканена за участие в този форум заради усилията й през последните месеци за стартирането на редица инфраструктурни проекти в региона. Бойко Борисов допълни, че България може скоро да получи и покана за домакинство на инициативата „Берлински процес“. „България всички я хвалят в момента. Придадохме душа на Берлинския въпрос, казват всички лидери. Дадохме пример как се подписва договор за добросъседство с Македония“, отбеляза още българският премиер.

Акцент в дискусиите по време на пленарното заседание беше и темата за миграцията и сигурността, както и борбата с тероризма. „Важно е в тези държави, където има и смесено население по пътя за ЕС действително да се интегрират, за да се преборим с радикалния ислям“, обясни премиерът Борисов.

Въпросът с охраната на външните граници на ЕС също беше във фокуса на разговорите в Лондон. „България всички я хвалят в момента. С канцлера Курц си говорихме как по-бързо може да бъде решен проблема с даване на убежища за бежанците“, допълни още българският министър-председател. Според него всички държави членки трябва да продължат да си помагат в усилията за ограничаването на миграционния поток.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Абе, да го питам тиkвaтa – абе, гъ3 дебел, я кажи ти последните ПЕТ години защо на нито един, повтарям, НА НИТО ЕДИН наш национален празник те няма в България???? Защо бягаш, бе страхливецо??? Защото добре знаеш, че където и да се появиш, ше бъдеш освиркан, замерян с камъни, а може и да ти теглят един бой, че и да те „опънат“, нали????? ЖАЛЪК СТРАХОПЪЗЛЬО, ТОВА СИ ТИ, ГОСПОДИН „ПОЧЕТЕН СЕЛЯНИН НА ХИТРИНО“ !!!!!!!

  2. Абе, да го питам тиkвaтa – абе, гъ3 дeбeл, я кажи ти последните ПЕТ години защо на нито един, повтарям, НА НИТО ЕДИН наш национален празник те няма в Бългapия???? Защо бягаш, бе cтpaxливецо??? Защото добре знаеш, че където и да се появиш, ше бъдеш ocвиpкaн, зaмepян с кaмъни, а може и да ти тeглят един бoй, че и да те „oпънaт“, нали????? ЖАЛЪК CТPAXOПЪ3ЛЬO, ТОВА СИ ТИ, ГОСПОДИН „ПOЧEТEН CEЛЯНИН НА XИТPИНO“ !!!!!!!

  3. KRETEN ,TIKWA, MUTRA, UBIETZ. MINISTER PREDSEDATEL

    BOYKO TIKWATA. NJAMA LI KOJ DA MU ZATWORI USRANATA USTA??

  4. Да бъдат проклети силите и хората, които докараха на власт този крадлив -к-р-е-т-е-н-, който убива България и българския народ. Да бъдат проклети тези хора, които са му сподвижници и му помагат да унищожава България и убиват българския народ.

  5. а тези милиарди ако ги беха вложили в тикви в банкя… представяте ли си?

  6. Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 642-29-99 Антон.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.