Борисов за допълнителните над 1 млн. ваксини за България: Радостна вест за цяла Европа, защото показва солидарност (ВИДЕО)

След изключителна работа на хората от екипа за преговори, след всичко това, което през последните дни направихме, разбира се благодарността, която винаги съм изказвал към Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, но в случая и на председателя в момента на Европейския съвет Антонио Коща, благодаря Антонио, снощи няколко пъти говорихме, заедно споделихме радостната вест. Тя е радостна за цяла Европа, защото показва солидарност. Тя показва, че държавите членки могат да се отказват в полза на една или друга държава, за да има солидарност и всички юни месец да минем 50-те процента от ваксинацията. Това заяви премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано във фейсбук страницата му.

Благодаря на моите приятели в Австрия, на Себастиан Курц, на моите колеги. 1 259 728 допълнителни дози за България в следващите месеци април, май, юни плюс тези над 200 000, които имаме в момента, вчера сме поставили 16 000 дози, изтъкна Борисов. 

Ако имахме държавен глава в момента, а не кандидат за президент, не кандидат за лидер на една партия и изборите бяха с една седмица по-късно, виждате пикът на вълната вече е надолу, ваксинираните стават повече от заразените, оздравелите достигат броя на заразените, щеше да е много по-спокойно, нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да подготвяме и машинното гласуване, да подготвяме и всички мерки, да подготвяме и всички тези решения, които взехме днес, каза още премиерът.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3053663054861744
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България