Борисов и Захариева изпратиха съболезнователни телеграми до Казахстан

Снимка: Twitter

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Република Казахстан Аскар Мамин по повод самолетната катастрофа, която взе жертви.

"Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно възстановяване на пострадалите в инцидента", написа премиерът Борисов.

Външният министър Екатерина Захариева също изпрати съболезнователна телеграма до своя казахстански колега Мухтар Тлеуберди.

"Моля да предадете на семействата и близките на пострадалите моите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание", пише министър Захариева.

По последни данни броят на жертвите достигна 15 души, а ранените са над 30. Сред жертвите е капитанът на самолета. Загинал е и председателят на Съвета на генералите на Казахстан Рустем Кайдаров, съобщава Спутник Казахстан.

Полетът на авиокомпанията "Бек Еър" в посока Алмати-Нурсултан загуби височина по време на излитане и проби бетонна ограда. Последва сблъсък с двуетажна сграда.

Точните данни за броя на загиналите и оцелелите ще бъдат дадени след приключване на спешните спасителни операции.

Няма данни за пострадали българи, съобщават от българското външно министерство. Българското посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77.

Коментари

Задължително поле