Борисов към Медведев: Разчитам на срещата с Путин да си поговорим за Сирия и Европа

Снимка: Пламен Стоименов, архив

Деловите срещи на премиера Бойко Борисов в Москва започнаха с премиера на Русия Дмитрий Медведев. Той посрещна българския министър-председател в Приемния дом на правителството на ул. „Воздвиженка” 16. Очаква се до час по-късно руският президент Владимир Путин да приеме Борисов в своя кабинет в Кремъл, който е по-голям от залата за пресконференции. От българска страна в срещата ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, енергийният министър Теменужка Петкова и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Шефът на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов коментира, че трета тръба по трасето на „Южен поток” е възможна само ако има пазарно търсене.

„Отношенията между България и Русия напоследък се активизираха. Скоро беше при нас вашият президент, сега имам щастието да ви приема като правителствен ръководител. Сърдечно ви приветствам”, обърна с към премиера Бойко Борисов руският му колега Дмитрий Медведев.

Борисов отговори, че ще се радва с Медведев да обсъдят икономическите отношения темите за туризма, борбата с тероризма, енергийните проекти. „Светът сега е много тежко място разчитам на срещата с Путин да си поговорим за Сирия, Европа, защото и ние сме потърпевши от миграционната вълна”, каза още българският премиер.

Коментари

Задължително поле