Борисов: Мерки няма, а теглят по половин милиард всяка седмица (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с представители на туристическия бранш и на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в централата на партията.

На срещата първи думата взе климатологът проф. Георги Рачев, който е експерт и в сектор "Туризъм". Той обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина. Идеята е да погледнем напред и какво се случва с всички сектори. Имаме много сериозен проблем, и ние единствени в ЕС нямаме гаранционен фонд. Хората, които се опитват да ни управляват, нищо не правят и само отлагат", отсече той.

"Ти говориш за гаранционен фонд, за реклама, а ние едно "Вера Су" заседна и 36 дена не можем да оправим. Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година всички курорти работиха на макс. А сега сме в тъмночервената зона, само защото не се ваксинираха. Не била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксина се говори, какво повече трябваше да направим", коментира Борисов и припомни, че при тях не е имало ваксини и лекарства, "за да стимулираме ваксинацията е въведохме зелените коридори".

"Навсякъде в Европа са пълни стадионите. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще съборят и зимния туризъм. Нямаме да имаме зимен сезон", възмути се лидерът на ГЕРБ. 

Той цитира и Кацаров, който казал, че имало национално бедствие. "Това бедствие Европа го преодоля, трябваше да правите същото".

Кого лъжат със зеления сертификат. Защо побългаряваме всичко, каза той. Мерки няма, а теглят по половин милиард всяка седмица, къде отиват не мога да разбера, попита Борисов. "Който питам в селското стопанство, в спорта, в култура, в армия, в полиция, в екология, в образование - няма ги. Къде са? И сега за 8-ми още половин милиард. Този месец - милиард и 800 млн.", каза той.

Лидерът на ГЕРБ попита какво е пречело на управляващите магистрала "Хемус" и защо са я спрели.

"Парите за "Хемус" бяха там и те ги взеха. Бяхме ги заделили в отделна сметка", каза той. "Спряха строежите на пътища и не можеш да стигнеш до красотите на България."

Ще убият зимния туризъм. Ще има тежка зима с тази цена на тока, заяви Борисов. 

"Заради тази промяна, която искат, да сменят Гешев, стигнахме дотук", уточни лидерът на ГЕРБ.

"Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона", продължи Бойко Борисов.

Гаранционен фонд, магистралите да се довършат - това трябва да се направи. Всичко е помощ за туризма, добави той.

Днес има 145 починали, по време на войните не сме губили толкова много войници, а тези хора се заиграват с това и си правят масовки, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов цитира Васил Велев, който твърди, че се краде по 100 млн. лв. и по 10 млн. на ден заради цената на тока, а от ГЕРБ са предложили модел, който ако се приеме още днес, ще се приключи това с по 2,5 на тока.

Излъгаха за цената на газа. Казаха, че е с 33% намален, заяви Борисов.

Поемам ангажимент за пътищата, за фонда, за продължаване на мерките, които въведохме заедно, и дългосрочна рекламна стратегия", заяви Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/381998473611045/?notif_id=1635928234825878&notif_t=live_video&ref=notif
Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика