Борисов пак ще е премиер, ако ГЕРБ спечели: Ще правим промени след третия мандат

Снимка: Пламен Стоименов

Много е трудно да управляваш, особено в днешния свят. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по БТВ.

На въпрос на зрител Борисов каза, че няма намерение да покани Томислав Дончев за премиер в следващ кабинет на ГЕРБ, уточнявайки, че ще мисли за това в някой от следващите мандати.

"Гордея се, че имам толква силен и разнороден екип, който действа като едно", каза борисов и отличи Дончев, Владислав Горанов и Лиляна Павлова. "Надявам се в скоро време да имаме партия, която може и друг да излъчи за премиер освен мен", добави той.

Бойко Борисов обясни острите си изказвания срещу Корнелия Нинова в последните дни заради нейни думи по адрес на Делян Добрев. Лидерката на БСП жегнала експермиера с твърдение, че Добрев трябва да бъде разследван.

"Как се управлява съдебна система с sms-и, това е несериозно", коментира Борисов по повод твърденията на Нинова.

Не пиша на никого есемеси. Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков  ще ми я приписват на мен. Това са само лъжи. Питам кое дава възможност това да се каже - как ще се управлява съдебна система с есемеси? Това е несериозно. 26-ти ще мине, на 27-ми ние трябва да обединим народа и да направим стабилно управление. Това е проблемът, който стои пред нас. Тя (Корнелия Нинова – бел.р.) не пише ли есемеси или не е писала - жълтения. Какво общо има - съветник на премиера по политически въпроси, какво ще го съветва, служебен премиер. Не съм изпращал есемес на Герджиков, не ме интересува, не се занимавам с такива неща.

„Няма повече да допусна заради техните партийни игрички… излиза, че Радев е наш, правителството е наше, излиза, всичко, което казват те, ние трябва да се оправдаваме с това. Извинявам се, защо не върнат главния секретар на МВР за изборите? Защо не върнат всички уволнени досега с есемес? Искате ли, сега ще си взема телефона, ще напиша един есемес на Герджиков и ще чакаме да видим дали ще ги върне”, допълни бившият премиер.

По повод освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на премиера Герджиков, лидерът на ГЕРБ коментира:

"Президентът Радев каза, че той си е назначил служебния кабинет и стои зад всеки министър. От къде на къде ще ми приписват на мен смяната на съветник на Герджиков. Какъв е Гарелов - 74-годишен бивш агент на ДС, на него ли да му обръщаме внимание", попита Бойко Борисов.

Относно конфликта с Елена Йончева, Борисов заяви, че в съда ще стане ясно кой от двамата говори истината.

Според него румънският модел в борбата с корупцията вече се прилага у нас.

Не може 62% от присъдите да са условни, заявив същото време Бойко Борисов. "Искаме на всеки три месеца тримата големи в правосъдието да идват в парламента, да правят отчет и депутатите да им задават въпроси", каза той.

Борисов отговори и на въпрос с какви пари разполага: "Имам заплата и всичко ми е от спестявания. Живот и здраве, напролет ще си санирам къщата. Толкова санирахме, а моята още не е. КАто гледам колко хубаво става на другите, искам и моята".

Лидерът на ГЕРБ определи като недопустима намесата на турски официални представители в предизборната кампания у нас. "Трябва да се вземат мерки, но дипломатично и с мисълта, че Турция е наш съсед", каза той и добави, че решението според него е българските мюсюлмани да бъдат привлечени от различните партии у нас.

На въпрос как ще реагира, ако турският външен министър идва в България във връзка с референдума в Турция, Борисов заяви, че ще реагира, както досега. Той посочи, че ще му каже, че няма работа по тези теми в България. „Имаме една уговорка и тя е границата да се пази взаимно от двете държави, да нямаме мигрантски натиск, Балканския път обикаля България“, каза Борисов и заяви, че тази договорка работи.

Коментари

Задължително поле