Борисов: Надяваме се най-накрая да се реши спорът за името на Македония

Надяваме се най-накрая да се реши спорът за името на Македония. Това си е ваша работа, ние само се надяваме, да не си помислите, че ви даваме акъл. Това каза премиерът Бойко Борисов на конференция за Западните Балкани в НДК.

„Бавничко, с диалог, методично, капка по капка най-накрая се съгласиха и днес всички ще присъстват на Съвета“, посочи Бойко Борисов.

„Македония има 11 млрд. евро Брутен вътрешен продукт, Сърбия - 41 млрд., Албания - 13 млрд., Косово- 8 млрд., Босна и Херцеговина- 17 млрд., Черна гора- 4 млрд.“, обясни премиерът и уточни, че България има 57 млрд. БВП. "Като население Западните Балкани са по-малки от Румъния. Като БВП са като Словакия. Кое е толкова страшно, защо толкова се плашите“, попита той европейските лидери. „Успели сме да ги доведем тук и да сложим проблемите, но всичко зависи от нас“, каза още Бойко Борисов.

По думите му, Съветът не се провежда в много изгодна за Западните Балкани ситуация. „Брекзит зацикля, не се развива така, както на всички ни се иска. Голяма част от вниманието на ще отиде в ядреното споразумение с Иран, търговските отношения със САЩ“, заяви Бойко Борисов. „Силно притеснени сме, на фона на десетки жертви в Палестина“, каза още той.

Коментари

Задължително поле