Борисов: Обществото очаква от съдиите и прокурорите бързи съдебни процеси и справедливост

Обществото очаква от съдиите и прокурорите бързи съдебни процеси и справедливост. Това са най-интелигентните хора. Те трябва да направят така, че да работят по най-добрия начин в полза на обществото, каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в нова сграда на Софийски районен съд заедно с министъра на правосъдието Цецка Цачева и члена на ВСС Пламен Узунов, предаде "Блиц".

Не говоря по темата, тръгнете ли да говорите всеки ден за това, няма да се получи, отговори Борисов на въпрос знае ли, че Лозан Панов е участвал в политическо събитие преди парламентарните избори.

Премиерът отново изтъкна, че има кърлежи, които са се впили в съдебната система, но подчерта, че не е визирал никого. Поканих Лозан Панов днес, но го няма, отбеляза премиерът.

Новата сграда на Софийски районен съд се очаква да бъде въведена в експлоатация през септември.

Ще купуваме изтребители, когато сме готови. Тази армия само от изтребители ли се състои, попита Борисов в отговор на въпрос по темата.

Преди година Радев каза, че МиГ-овете трябва се ремонтират, за да могат да летят до 2028 година. Затова одържавихме "Авионамс". Това са милиони, добави Борисов. Военният министър още не ми е обяснил как само за месец избраха "Грипен"-ите. Не съм чул Радев да говори за пенсии. Сухопътните войски са в окаяно състояние, адмиралите ми казват, че нямаме кораби.

По думите на премиера, би било правилно всички заинтересовани страни да се съберат, да се каже с какви пари се разполага до 2023 година и в какво трябва да се вложат.

Трябват милиарди за военните - откъде да ги вземем, попита Борисов. Самолетът не е най-важното в една армия. Трябва така да се планират парите, че всичко да е модернизирано до 2023 година. Самолетите трябва да са последни, каза още премиерът.

 

Коментари

Задължително поле