Борисов от Шумен: Не може Путин да си играе с живота и здравето на територията на Украйна и да ни заплашва и нас (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на поредната си предизборна среща със симпатизанти на партията. Днес той се среща с гражданите на Шумен в спортна зала "Арена", изградена със средства на кабинета "Борисов".
препоръчано

Любомир Христов, кмет на Шумен, откри събитието с емоционални думи на благодарност към Бойко Борисов и неговия екип за помощта, дадена за града и региона. "От две години един пирон не сме забили", заяви Христов.

Последва поименно представяне на кандидатите в листата на ГЕРБ от 30 МИР - Шумен.

Водачът на листата Красимир Вълчев заяви, че най-честият въпрос, който му задават симпатизантите на ГЕРБ, е дали ще има газ и отопление за училищата, дали няма да прекъснат работата си редица структуроопределящи предприятия заради енергийната криза. "Не съм виждал толкова ядосани ръководителите на работодателските организации, след като три месеца ги баламосваха и върнаха като не им дадоха компенсациите за тока", заяви той.

Енергийният експерт Теменужка Петкова приветства гражданите на Шумен и заяви: "На 2 октомври ние всички  трябва да направим своя избор - за бъдещето на България, за бъдещето на своите деца. От нас зависи дали след това България ще има един достоен лидер или ще ни представляват хора, които гледат на България като на фирма. Такива хора повече не бива да бъдат допускани до управлението на страната".

Петкова заяви, че е убедена - на 2 октомври България ще има първа политическа сила и тя ще е ГЕРБ.

Тя изтъкна кризата в енергетиката, която успяха да създадат "аматьорите" от ПП, които оставиха страната ни без природен газ, след което отново започнаха да го продават, но с 30% по-висока цена заради посредници, близки до тях.

"Лошият модел "Борисов" спаси българската енергетика, осигури финансова стабилност. Това, което ЕК сега предлага като първа мярка за излизане от енергийната криза, е благодарение на усилията на ГЕРБ", отбеляза Теменужка Петкова.

"Фактите доказаха, че без политическа партия ГЕРБ стабилно и отговорно управление България не може да има", подчерта тя.

Любомир Христов отново взе думата и отбеляза: "Понеже говорим за лидери на партии.. И аз искам действително моят лидер на може да поеме отговорност и да носи отговорност". Христов припомни трагичния инцидент на гара Хитрино през декември 2016 г. "В 9,30 ми се обади господин Борисов: "Идвам, къде ще ме чакаш?". Десет дена той беше там, ръководеше всичко, което се случваше там. И аз искам такъв лидер. А не като тези сега, които отидоха при наводненията, снимаха се и заминаха. А той остана, докато приключи всичко. И след това проведе среща със строителите и Хитрино - може да отидете да видите и да го видите сега в какъв вид е. И точно затова аз ви приканвам да гласувате с бюлетина 24 за нашия лидер. Защото трябва да имаме такива лидери".

На трибуната излезе Бойко Борисов, приветстван от бурни аплодисменти.

"Шумен имаше шанса с кмета му, с нашата организация - почти всичко, което поискаха, да бъде направено. Започвам с пречиствателната станция за питейни води. Всяко едно нещо в Шумен и областта, включително и Хитрино - не само държавата даде 10 милиона. Тогава мюфтията ме нарече свой брат. И владиката помогна. Бяхме съпричастни. И когато имаше риск да се взриви, отидох с Николов, шефа на Пожарната, там.. Това е разликата.. Училища, старчески домове, улици - 25 големи инвеститори. Като сложим и съседите ви от Търговище и "Шише джам" искам да ги попитам - при тази цена на електроенергията, рискът е за поне 27 хиляди души да останат без работа. Дори и това не е най-страшното", заяви той.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен, не ме е страх. Но истински ме е страх как наивно и моите колеги от Европа, а особено от съседните държави, се отнасят към ядрената централа Запорожие. Днес президентът свикал някакъв съвет с министрите му. Ние трябва такъв шум да вдигнем за тази централа - в Европа, в МААЕ...", отбеляза той.

Борисов посочи, че при една евентуална авария в АЕЦ "Запорожие" "всичко приключва": "Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, пак ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания". 

Лидерът на ГЕРБ прочете точните данни за актуалното състояние на реакторите на АЕЦ "Запорожие" и отново отбеляза риска от повреда при руските атаки. 

"Ние сме в тотален риск! Това трябва да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на руска рулетка падат снаряди и ракети около ядрена бомба. Каква по-голяма опасност има за Европа и за нас. Из умолявам и президента Радев, и кабинета, да положат всички усилия за момента, за нашата сигурност. Ние ток произвеждаме, но ако гръмне реакторът в "Запорожие", нищо от това няма да произвеждаме", подчерта той.

"Хиляди години е разпадът на това нещо. И те си играят! От това ме е страх, защото стоиш и не можеш да направиш нищо", заяви още Бойко Борисов.

Той разкритикува позицията на Корнелия Нинова, която заявява, че трябва да се отдръпнем от подкрепата за Украйна и от "продължаващото подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение". "Обявените коалиционни партньори БСП и ДБ имат нови взаимоотношения. Едновременно с това, което казва госпожа Нинова, Христо Иванов настоява президентът Радев да събере ръководствата на политическите сили от 47-то Народно събрание... Ама ние на никого не се противопоставяме. Консултативните срещи при президента и назначените от него министри нямат широка легитимност. Само че сега ДБ искат Радев да обере пешкира... Сега да спра и да питам: "Христо, кой назначи тези институции?" - в ДАНС, НСО, МВР? Шефът на Военното разузнаване - назначен от Петков, Нинова, Слави и компания. Шефът и главен секретар на вътрешна сигурност, назначен от Петков, Христо Иванов и коалиционните партньори. Ако на тези места бяха нашите назначения, които ПП изчегъртаха, те щяха да имат позицията на ГЕРБ, каквото и да им струва това", подчерта Борисов.

"Не може Путин да си играе с живота и здравето на територията на Украйна и да ни заплашва и нас!", емоционално заяви той. "Христо, разбираме, че искаш да прехвърлиш вината. Но институциите, които отговарят за това, са ваши, не на Радев. Той е издал указа", добави той. 

"За първи път в тези объркани времена мога да ви кажа, че ако Господ е милостив - нашият Исус, вашият Аллах, то е защото ние доказахме етническата толерантност", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1138674260378991

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика