Борисов: Пет пъти правим избори. Това е резил! (ВИДЕО)

Снимка: Труд

"Ние първи трябва да подадем ръка на всички. Станахме за смях на Балканите, станахме за смях по Европа! Пет пъти правим избори, не могат да се разберат двама, трима, четирима. Това е резил!"

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с партийния актив в Пловдив.

"Дори патрона на България Иван Костов казал, че гласува за последен път, той знае какво ще доведат тези. Ние още помним как Христо Иванов на председателски съвет как помоли да блокираме този пагубен бюджет. И го направихме... Сега ми е интересно как ще работят тези седем партии. Само за две години партията на "Промяната“ не може сама да се пребори с ГЕРБ, ДБ не може да се пребори с ГЕРБ", коментира лидерът на ГЕРБ.

„Днес разбрах, че са нападнали Асен Василев в центъра. Първо помислих, че е Делян Добрев и ми се изправи косата. Това е недопустимо и го осъждам категорично. Те с тази насадена омраза това предизвикват“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Срещата започна с клипове за ареста на Борисов отпреди точно една година. 

"На днешния ден, ние му отдадохме прекалено голяма значимост, аз съм простил на враговете, аз съм вярващ човек, има кой да ги съди. Тоя лош сън рано или късно ще свърши, но това, което има да теглим като държава и народ, тепърва предстои. Успяха да успят две години българите. Сутринта по телевизиите наглеят, излизат техни представители и наглеят. Кое наложи да се вдигне инфлацията? Преди войната се вдигна. Да ви кажа ли? Това, че се договориха да вдигнат горивата. Всеки транспортен разход, всичко прогресивно се увеличи. Кой го допусна това? Тези хора! С много мощна медийна подкрепа това се замита, за да останат хората объркани. Българинът най-мрази да му бъркаш в джоба“, продължи Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2279699642232903

На сцената говори и Вежди Рашидов, който беше председател на 48-ото Народно събрание. 

"Винаги съм се питал кои имат тая страст да унижават хората - слабите. Кое кара хората да бъдат агресивни - страхът. Докато мръзнех пред следствието разбрах, че имам сериозен лидер, сериозен мъж, който плаши с таланта си, страховит с амбицията си, страховит, че той обича хората и хората го обичат. Страховит, че винаги може да се обърне зад гърба си и да покаже какво е сторил, а не като един министър, който обикаля студиата с едно парче асфалт. Неговата работа е да слага асфалта, а не да показва парчета“, каза Рашидов.

"Страхът е особено нещо и това, което го съпровожда е, простотията и безсилието. Едни хора дойдоха с омраза, едни хора, които днес не може да ми покажете, едно дръвче, което са засадили. Хвърляха яйца по паметници на културата, че Иван Градуса взе да се чуди откъде са взели толкова много яйца. Какво получихме за две години? Скъп ток, ами храна няма, онова, което с 50 лв. купуваше един човек, сега го купува със 100 лв. Г-н Борисов, не ги плашете много, защото онова, което те направиха, беше да ви унижат и смачкат. Докато вие сте начело на ГЕРБ и ние сме до вас, вие създадохте ГЕРБ“, продължи Рашидов.

"Тези хора направиха едно много срамно нещо. Подложиха ви на изпитание да сте още по-силен. Управлявате една партия, която не се нарои, имате едни красиви и образовани млади хора, всичките с професии. В политиката няма и стари, има умни и можещи. Не се отпущайте, имаме една седмица, хората ни гледат в очите и чакат да има стабилна държава и управление. Аз ви моля - разумно гласувайте, вземете изборите, спечелете ги и то с много. Убеден съм, че ще го направите. На добър час!“, завърши емоционалната си реч Вежди Рашидов.

На сцената се качи евродепутатът Андрей Новаков. "Видях къде е скрита нашата сила. Има нещо, което ни събира -  единственото място, където можем да работим, е ГЕРБ. Въпросът с кадрите е основен. Колко пъти през последните две години се събудихте с усещането, че нещо добро е на път за стане, нещо положително се е съградило? Нито веднъж, нали? Не чувстваш нищо хубаво, това беше усещане и приличаше като на гражданска война“, заяви Новаков.

Делян Добрев онагледи тежката ситуация, в която се намира България след злополучното управление на Кирил Петков и Асен Василев и особено високата инфлация, която остана след тях. "Три пъти, когато Асен Василев и "Промяната“ са се докосвали до бюджета, инфлацията е скачала. Имаме ясно доказателство, че тази инфлация, е чисто българска направия. Обедняваме! Три пъти, когато те правиха бюджет, нещата ставаха по-лоши и по-лоши“, заяви Добрев, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти.

"Винаги сме говорили с вас за бъдещето, днес ще направим изключение и ще поговорим за миналото и скорошната политическа история на България през последните две години. Няма да говоря за тези, които замеряха държавните институции с риба, кюфтета и яйца, за тези, които носиха ковчези, няма да говоря и за незаконния арест отпреди година.

Най-грозното, което се случи, са систематичните усилия да бъде заличена една паритя, което не се е случвало никога в демократичната история на България. Чували сте за изчегъртването. Нека го преведа - всеки един от вас няма право да иска това, което иска, няма право да говори това, което иска, няма право да мечтае и преследва мечтите си. Това европейско ли е, харвардско ли е? Това е урок за всеки на който може да хрумне подобно нещо. В политиката няма вакуум, няма празно пространство. Ние знаем пътя и посоката, ние знаем кой ще води, защото сме го правили повече от веднъж, благодаря ви!“, каза Томислав Дончев. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика