Борисов посети бялата джамия в Абу Даби (СНИМКИ)

“Да бъдем умни и да живеем щастливо заедно! Всеки със своя Бог!”, написа премиерът в книгата за гости

Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян показа на премиера Бойко Борисов бялата джамия “Шейх Зайед” в Абу Даби.

Шедьовърът от мрамор, стъкло и камък е посещаван всекидневно от хиляди туристи заради факта, че е превърнат в огромно произведение на изкуството.

Джамията “Шейх Зайед” е най-големият мюсюлмански храм в ОАЕ . Тя е 8-та по големина в света и носи името на основателя на Обединените арабски емирства шейх Зайед бин Султан Ал-Нахаян.

“Да бъдем умни и да живеем щастливо заедно! Всеки със своя Бог!”, написа министър-председателят Бойко Борисов в книгата за гости в мюсюлманския храм.

Борисов посети и военния монумент “Оазис на честта” и паметника “Зайед” - монументална, триизмерна творба, която е открита в началото на тази година по случай 100 години от рождението на шейх Зайед бин Султан Ал-Нахаян.

Българският министър-председател и част от българската делегация бяха съпроводени от държавния министър на изкуствения интелект Омар бин Султан Ал Олама.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян написа два поста в своя Туитър за срещата му с премиера Бойко Борисов. Престолонаследникът на емирство Абу Даби има над 2 милиона последователи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България