Борисов обсъжда с Медведев доставките на туркменски газ

Снимка: Пламен Стоименов, архив

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с руския си колега Дмитрий Медведав доставките на туркменски газ. Разговорът между двамата ще се проведе в курорта „Аваза”, след приключването на Първия каспийски икономически форум.

Форумът събра държавните и правителствени ръководители на каспийските държави, лидерите на заинтересованите страни в близост да Каспийския регион, както и представители на бизнеса и експерти в областта на финансите и транспорта.

Основни акценти на форума са газовите и петролни проекти и възможностите за инвестиции.

Срещата на четири очи между Медведев и Борисов се очаква да започне около 11 часа, българско време. Основна тема на разговора ще е Балкански поток, както и обезпечаването на хъба "Балкан" с газ. Премиерът Бойко Борисов вчера обяви, че туркменски газ може да стигне до България чрез суапови сделки (през трети страни). Това обаче, не може да стане без „благословията” на Русия. Затова и срещата с Мдведев е заредена с много въпроси и очаквания.

Това ще е първата среща между българския премиер и руския му колега след като България подписа договора за закупуване на американските бойни самолети Ф-16.

Коментари

Задължително поле