Борисов след инспекцията на "Балкански поток": Да види президентът Радев "провалената държава" какво прави... И не само той

Кадър от фейсбук

Премиерът Бойко Борисов слезе от хеликоптера, с който инспектира част от трасето на газопровода "Балкански поток" по въздух и продължи показва строежа на гостите си от джипа на НСО.

"Понеже нямаше какво да излъжат, накрая казаха, че компанията не е от Саудитска Арабия, а е руска", заяви министър-председателят по адрес на опозицията. "Уверявам, че компанията е от Саудитска Арабия, защото аз съм неин собственик", отговори заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун. "Да ги посети тези неща и президентът Радев и да види провалената държава какво прави... И не само той", заяви Борисов.

"Добър ден, как е, ще спазим ли срока", попита Борисов един от работниците и получи положителен отговор. След това, както обикновено при инспекции на строежи запита дали плащат редовно. "Все пак първите мъже на компанията от Саудитска Арабия са тук, за да видят дали се плаща", добави премиерът.  

"Затова го кръстихме "Балкански поток" - да действа на територията реверсивно във всички посоки на целите Балкани", каза още премиерът.

"От 16 държави имаме работници. Сега сме в средата на България", добави Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле