Борисов: Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата

Снимка: МС

"Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов в село Дебрен", където с отпуснатите от правителството близо 160 000 лева се доизгражда физкултурният салон на училище „Св. Климент Охридски“.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2988727628021954

„По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук“, отбеляза министър-председателят.

Премиерът Борисов изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19. По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развити и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

Коментари

Задължително поле