Борисов с реч за Западните Балкани

Премиерът разговаря с американския президент Доналд Тръмп в рамките на форума на ООН

България е съдомакин на форум срещу наркотиците

Премиерът Бойко Борисов ще изнесе реч пред световните лидери в Ню Йорк “ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества”. Министър-председателят Бойко Борисов ръководи българската делегация в 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк и пристигна там днес. От трибуната по време на лидерските дебати Борисов се очаква да акцентира и върху европейската перспектива на Западните Балкани, което бе и основна тема на българското европредседателство.

В рамките на визитата премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище “Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците”, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп, както и да разговаря с американския президент. България е съдомакин на събитието.

Българският министър-председател участва и в срещата на върха за мира “Нелсън Мандела”. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяването на конфликти, защитата на правата на човека.

По време на посещението си българският министър-председател ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации, се казва в предварителната информация на българското посолство във Вашингтон.

В българската делегация е и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ ще продължи до 29 септември.

Коментари

Задължително поле