Борисов: Този път оставка няма да има (обзор)

Премиерът обяви, че някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г.

Променят закона за енергетиката

„Някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г. Пак ЧЕЗ, пак ток. Този път оставка няма да има. Обещавам на тези хора да ги разнищя докрай. Господ ми е свидетел. Как може някой да си помисли, че ЧЕЗ ще продаде нещо на нас?“Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Народното събрание по повод на сделката за продажбата на ЧЕЗ. Премиерът информира, че е получил конфиденциална информация от чешкия си колега Андрей Бабиш. „ Отговорът сме дали на г-жа Караянчева, да го депозира в секретната секция на Народното събрание“, обяви Борисов. Той подчерта, че сделката не е приключила, имало само някакви хвърчащи писма „за комфорт“. „За госпожата ще има най-много 10 %“, прогнозира премиерът евентуалния бъдещ дял на Гинка Върбакова.

Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като законът за банките е много строг, ще им спестя имената за пред медиите, но парламентаристите могат да отидат и да се запознаят, заяви Борисов и продължи:

„Толкова ювелирна, хубава операция пак ни спретнаха. Знаят, че сме в чужбина, знаят, че съзнанието ни е ангажирано там. Няма да им дам да ни петнят репутацията. Тези хора са ме сваляли един път от власт, този път няма да стане“. Премиерът се зарече да ги „гони подред, този път докрай”.

Борисов съобщи, че ГЕРБ ще изготви промени в Закона за енергетиката. „Ще замоля веднага шефа на БНБ да види какви са тези писма и да види тези банки дали са ги изпращали. Нашият банков надзор да се намеси“, призова Борисов.

Коментари

Задължително поле