Борисов укроти патриотите (обзор)

Снимка: Архив

На фона на постигнатото, междуличностните отношения не били от значение

Мнозинството е стабилно, увери и Каракачанов

На извънреден съвет на управляващата коалицията премиерът Бойко Борисов укроти патриотите, които от няколко дни са в силен сблъсък – воюват Атака и НФСБ.

“Коалицията е стабилна и осъзната. Това Борисов след срещата коалицията, на която присъстваха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, както и съпредседателят на патриотите Волен Сидеров.

Повод за срещата стана напрежение между коалиционните партньори в НС, където зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов направи опит за физическа саморазправа с лидера на Атака Волен Сидеров.

Борисов уточни, че отношенията са стиковани, така че да се избегне бъдещо неразбирателство по отношение на законопроекти най-вече в парламентарните групи.

Премиерът коментира обвиненията в лобизъм по конкретни законопроекти.

“Изяснихме мотивите за спорните текстове, както и това как ще действаме по ветото, така че оттук насетне няма да се налага да влизаме в обяснителен режим”, заяви Борисов. Той допълни, че е изготвен регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството. Министър-председателят беше категоричен, че на фона на постиженията на правителството междуличностните отношения не са от значение.

Сидеров благодари на Борисов за “успешната му роля на координатор” и отбеляза, че исканията му по законовите текстове, по които има забележки ще бъдат изчистени.

“Опозицията да не се притеснява - правителството и мнозинството са стабилни. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена, да събират сили за новия сезон от септември”, коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика