Борисов: Ще подходим отговорно при предложението ни за правителство (ВИДЕО)

„Ще подходим отговорно при предложението за правителство. Българският избирател категорично ни постави на първо място. Всички опити на последните в класирането да се изкарват първи или най-значими... Това изобщо не е вярно. Тези, които казват, че би ни било страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда. 

Той посочи, че служебно правителство има ролята да проведе честни избори.

Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас се проведоха честно и прозрачно. Според Борисов, констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа. „Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа“, категоричен беше той. 

Министър-председателят коментира и ситуацията с Covid-19 като напомни, че има европейски държави, които са в локдаун вече месеци наред. „Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час“, добави Борисов и отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти.

Министър-председателят акцентира върху европейската солидарност, подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от "Пфайзер" в най-кратки срокове. „За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи Борисов. Според него това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини.

Борисов обърна внимание също така, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години. „Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, добави министър-председателят.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3063936070501109

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика