Борис Бонев: Нормално е партията с най-много мандати да има председател на СОС

"Партията, която е спечелила най-много мандати и е управляваща, е нормално да има председател на Столичния общински съвет", заяви пред БТВ независимият общински съветник Борис Бонев.

Той отбеляза, че да бъде обвиняван в колаборации или управленска подкрепа за ГЕРБ е абсурдно и че управляващата партия знае, че няма как да получат тази подкрепа. Така отговори той на въпрос дали е подкрепил Елен Герджиков за председател на Общинския съвет.

"Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, с или без моя глас, независимо за кого съм го дал", каза още независимият общински съветник.

Новата власт в София официално встъпи в длъжност. Йорданка Фандъкова зае кметския пост за четвърти път. Клетва положиха и 61 общински съветници, 24-ма районни кметове и 32-ма кметове на кметства. Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков беше избран за нов мандат.

На въпроса защо не иска да казва за кого е дал гласа си, след като едно от предложенията на "Спаси София" беше вотът да е явен, Бонев обясни, че ще работи в новия правилник това да е именно така, но не разкри тайната на вота. И поясни, че когато се промени, ще поиска да заеме зам.-председателското място в Общинския съвет. "Процедурен въпрос е гласуването за председател на Общинския съвет, свързан с конституирането и вършенето на работа на съвета", коментира Бонев.

Коментари

Задължително поле