Борис Джонсън призова премиера Тереза Мей да промеин курса на преговорите за Брекзит

Бившият британски външен министър Борис Джонсън призова премиера Тереза Мей да се откаже от плана от Чекърс и да промеин курса на преговорите за Брекзит. В статия в "Дейли телеграф". Джонсън излага алтернвативен план, предаде БНР.

Преди утрешната изключително важна конферениця на Консервативната партия в статия в "Дейли телеграф" Борис Джонсън напомня за себе си, като отхвърля критиките, че "брекзитиъри" като него, които са против предложенията на Тереза Мей, нямат алтернативен план за Брекзит. В типичен за него стил той пише, че най-голямата грешка направителството е "ужасяващото и необяснимо забавяне в излагане на визията за Брекзит". Джонсън изтъква, че вече е широко прието, че сега Великобритания е в слаба позиция в преговорите за Брекзит, заради подхода на премиера.

Той излага алтернативен план, в който обаче признава, е може да е нужно удължаване на "преходиня период" след 2020 година. Смятайки, че трябва да се следва канадския модел, Джонсън нарича предлаганата от него сделка "Супер Канада".

В сатията Борис Джонсън не оспорва пряко лидерството на Тереза Мей, но тя поражда спекулации, че той ще предпиреме някаквми ходове преди приключването на преговорите за Брекзит. Мнозина очакват той да бъде "истинската звезда" на конференцията на торите преди заключотелната реч на Мей.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа