Борците със сребро в последния ден на мондиала

България завърши със сребро на световното по борба в Будапеща и общо 4 медала. В последния ден на първенството 21-годишният Кирил Милов загуби от руснака Муса Евлоев, втори от Мондиал 2017, с 2:7 в категория до 97 кг на класическия стил. Преди това талантът започна ударно, като постигна три победи с технически туш – над словака Томаш Сос с 12:4, унгареца Балаш Кис, призьор от световни и европейски първенства, с 9:0 и гърка Кесидис с 9:0. А на полуфиналите се справи и с Михаил Каджала (Сърбия) – 3:0.

Това е най-големият успех при мъжете за състезателя на „Левски“, който през 2014-а стана европейски шампион за кадети и същата година взе сребро на младежките олимпийски игри в Нанджин (Китай). Но след това получи тежка травма и възстановяването му продължи дълго.

Отличието е второ за класиците след бронза на арменеца с наш паспорт Айк Мнацканян (72 кг). Отборът се прибира тази вечер с полет от Виена.

На мондиала в Будапеща жените добавиха още два медала към колекцията – Тайбе Юсеин (62 кг) ликува със злато, а Биляна Дудова (57 кг) взе сребро.

Русия се върна на върха, като спечели 9 златни отличия в общото класиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт