Борците с 6 медала от европейското

Българските борци се завръщат с общо 6 медала от европейското първенство в Букурещ, след като представителите ни в класическия стил добавиха още 2 отличия към четирите, спечелени от женския тим. Кирил Милов взе сребърен медал в категория до 97 кг, след като надви четирима противници по пътя към финала. В битката за златото обаче световният вицешампион отстъпи с 0:8 на Муса Евлоев (Русия). Така той не успя да вземе реванш от представителя на Сборная, който го победи и на финала на световното първенство в Будапеща миналата година.

Натурализираният арменец Айк Мнацаканян пък стигна до бронз при 72-килограмовите. Той постигна две победи по пътя към полуфиналите, но там отстъпи на турчина Ченгиз Арслан с 1:2. В срещата за бронза обаче 23-годишният борец надви с 2:1 представителя на домакините Илие Коджогари.

С двата медала и 5-ото място на Даниел Александров при 77-килограмовите тимът ни събра 51 точки, които му отредиха 9-о място в отборното класиране. С 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал България заема 5-ото място в класирането по медали. Първи с 21 (8 зл., 4 ср., 9 бр.) е тимът на Русия, а след него са отборите на Турция 16 (6, 2, 8) и Украйна 10 (5, 2, 3).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт