На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Бразилският национален отбор получи Купата на деветте ценности

На Стадион Драгао в Порто, младите посланици на Международния детски социален проект „Футбол за приятелство“ на Газпром връчиха основната награда на проекта – Купата на деветте ценности – на националния отбор на Бразилия. Уникалният трофей символизира деветте ценности на „Футбол за приятелство“ – приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Церемонията по връчването на наградите се състоя по време на приятелски мач между Панама и Бразилия.
Бразилският национален отбор по футбол бе счетен за достоен да получи Купата на деветте ценности в резултат на открито гласуване, в което участваха младите участници от 211 страни и региони в света. Участниците във „Футбол за приятелство“ признаха националния отбор на Бразилия за най-социално отговорния от 32 национални футболни отбора, които участваха в Световното първенство по футбол 2018 в Русия.
На церемонията по награждаването присъстваха участниците от предишния сезон на „Футбол за приятелство“: Суен Драм (13 г., Франция), Катарина Барата (13 г., Португалия), Мигел Боржис (19 г., Португалия), Денис Аладев (13 г., Русия). Младите посланици споделиха с генералния секретар на Бразилската футболна федерация Валтер Фелдман и мениджъра техническо развитие и социална отговорност на бразилския национален отбор по футбол Диого Нетто историята и значението на уникалния трофей.
Бразилският национален отбор по футбол е петият носител на Купата на деветте ценности. От 2015 г. трофеят е бил връчен на футболните отбори на Барселона (Испания), Байерн Мюнхен (Германия), Ал Вахда (Сирия) и Реал Мадрид (Испания).
Международният детски социален проект „Футбол за приятелство“ се организира от Газпром от 2013 г. насам. Основните ценности, разпространявани от участниците в проекта, са приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Участници в проекта са млади футболисти (момчета и момичета, включително с увреждания и специални нужди) и млади журналисти, които отразяват събитията по време на „Футбол за приятелство“ в Международния детски пресцентър. Финалните събития от програмата „Футбол за приятелство“ ще се проведат в Мадрид от 28 май до 02 юни 2019 година.
Купата на деветте ценности е изцяло нов, наистина необичаен трофей, който трябва да бъде връчван за спазването на ценностите на проекта, като честност, преданост и традиции. Това са важните неща, които са близки до всички и валидни както децата, така и за възрастните. Тазгодишният трофей за първи път бе връчен на отбор от Латинска Америка – още едно доказателство, че няма граници за футбола и приятелството! ” коментира г-н Валтер Фелдман, Генерален секретар на Бразилската футболна федерация.
“Много се радвам, че програмата „Футбол за приятелство“ ми даде възможност да се срещна с членовете на националния отбор и дори да им представя лично Купата на деветте ценности! Мисля, че човек не може да бъде успешен без да следва универсалните човешки ценности. Колкото повече хора в света говорят, обсъждат и привличат вниманието към ценностите на проекта, толкова по-добър ще стане нашият живот. Купата на деветте ценности е символ на приятелство, единство и отговорно отношение към обществото, в което живеем.” сподели Катарина Барата, млад участник във „Футбол за приятелство“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.