Лютви Местан обжалва паричната си гаранция от 10 000 лв. и забраната да напуска страната

Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет Втора

Македонска фирма плаща за брандиране на лични автомобили в България Платформа свързва рекламодатели и собственици на коли

„Ротари“ в Сливен бе домакини на турнир по баскетбол 3х3

УМБАЛ “Св. Марина“ Варна има готовност да поеме прегледите с ПЕТ скенер и ЯМР

Министър Захариева: България продължава силно да подкрепя евроинтеграцията на Черна гора

„Небесни ментори“ обединява футболисти, съдии и журналисти

Отнеха книжката на Мария Банева заради катастрофата, при която блъсна млад мъж миналата година

Скандалите във ВТУ вещаят назначаване на служебен ректор

Център „Алеф“: У нас няма място за нацизъм

Беларус прекрати износа на нефт за Украйна, Полша и Балтийските страни

Министър Вълчев: Учителите и родителите имаме мисия да направим децата по-добри

Пенев защити съдиите, нападна БФС, Бодуров изгоря

Млади художници разкрасиха Сливен за Великден

Отбелязваме рождения ден на Петя Дубарова

Бразилският национален отбор получи Купата на деветте ценности

На Стадион Драгао в Порто, младите посланици на Международния детски социален проект „Футбол за приятелство“ на Газпром връчиха основната награда на проекта – Купата на деветте ценности – на националния отбор на Бразилия. Уникалният трофей символизира деветте ценности на „Футбол за приятелство“ – приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Церемонията по връчването на наградите се състоя по време на приятелски мач между Панама и Бразилия.
Бразилският национален отбор по футбол бе счетен за достоен да получи Купата на деветте ценности в резултат на открито гласуване, в което участваха младите участници от 211 страни и региони в света. Участниците във „Футбол за приятелство“ признаха националния отбор на Бразилия за най-социално отговорния от 32 национални футболни отбора, които участваха в Световното първенство по футбол 2018 в Русия.
На церемонията по награждаването присъстваха участниците от предишния сезон на „Футбол за приятелство“: Суен Драм (13 г., Франция), Катарина Барата (13 г., Португалия), Мигел Боржис (19 г., Португалия), Денис Аладев (13 г., Русия). Младите посланици споделиха с генералния секретар на Бразилската футболна федерация Валтер Фелдман и мениджъра техническо развитие и социална отговорност на бразилския национален отбор по футбол Диого Нетто историята и значението на уникалния трофей.
Бразилският национален отбор по футбол е петият носител на Купата на деветте ценности. От 2015 г. трофеят е бил връчен на футболните отбори на Барселона (Испания), Байерн Мюнхен (Германия), Ал Вахда (Сирия) и Реал Мадрид (Испания).
Международният детски социален проект „Футбол за приятелство“ се организира от Газпром от 2013 г. насам. Основните ценности, разпространявани от участниците в проекта, са приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Участници в проекта са млади футболисти (момчета и момичета, включително с увреждания и специални нужди) и млади журналисти, които отразяват събитията по време на „Футбол за приятелство“ в Международния детски пресцентър. Финалните събития от програмата „Футбол за приятелство“ ще се проведат в Мадрид от 28 май до 02 юни 2019 година.
Купата на деветте ценности е изцяло нов, наистина необичаен трофей, който трябва да бъде връчван за спазването на ценностите на проекта, като честност, преданост и традиции. Това са важните неща, които са близки до всички и валидни както децата, така и за възрастните. Тазгодишният трофей за първи път бе връчен на отбор от Латинска Америка – още едно доказателство, че няма граници за футбола и приятелството! ” коментира г-н Валтер Фелдман, Генерален секретар на Бразилската футболна федерация.
“Много се радвам, че програмата „Футбол за приятелство“ ми даде възможност да се срещна с членовете на националния отбор и дори да им представя лично Купата на деветте ценности! Мисля, че човек не може да бъде успешен без да следва универсалните човешки ценности. Колкото повече хора в света говорят, обсъждат и привличат вниманието към ценностите на проекта, толкова по-добър ще стане нашият живот. Купата на деветте ценности е символ на приятелство, единство и отговорно отношение към обществото, в което живеем.” сподели Катарина Барата, млад участник във „Футбол за приятелство“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.