„Бразилският Пабло Ескобар“ заловен в Унгария

Разследването срещу “майор Карвальо” е водено едновременно в Колумбия, Панама, Португалия, Испания, Белгия, Холандия, Румъния и Дубай.

“Майор Карвальо” се смята за един от водещите световни трафиканти

Иззети са му над 100 млн. долара

Федералната полиция на Бразилия арестува в сряда сутринта в Унгария, един от “най-големите международни трафиканти”, наречен “бразилският Пабло Ескобар”, който се издирва от 2020 г. и заподозрян, че е начело на огромна организация за трафик на кокаин, предназначен за Европа, предаде АФП.

В сътрудничество с Интерпол бразилската полиция “потвърждава ареста на Серджио Роберто де Карвальо, известен като “майор Карвальо”, смятан за един от най-големите днешни международни трафиканти”, се казва в официалното изявление.

Според бразилската преса Роберто де Карвальо, бивш полицай, е живял в Европа и е използвал фалшиви документи, за да бяга от властите. Задържан за кратко в Испания под фалшива самоличност за предполагаем трафик на наркотици, той е освободен след внасяне на гаранция и подправен смъртен акт, за да избяга от правосъдието, според репортаж на TV Globo миналата година.

Заповедта за арест на “майор Карвальо” е издадена през ноември 2020 г. в операция, която доведе до конфискуването на “повече от 500 милиона реала (приблизително 100 милиона долара) от неговата организация”, според бразилската федерална полиция.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят