Бракониер опитал да прегази горски стражар

Бракониер, спипан да товари крадена дървесина, се опитал да прегази общински горски стражар и се ударил в дърво. Инцидентът е станал в землището на разградското село Побит камък в събота срещу неделя, съобщават от общинската администрация. За щастие горският стражар е успял да се отдръпне навреме и не е пострадал, а шофьорът, който е подкарал срещу него, избягал от мястото, изоставяйки колата.

От местната управа в Разград уточняват, че посегателството е срещу служители на общинското предприятие „Разградлес“. Те са били в общинската гора край село Побит камък заради установени нарушения в района. При един от патрулите видели как кола излиза от гората и изчакали да се стъмни, убедени, че крадците ще се върнат. Към 23 часа същият автомобил се върнал и двама мъже почнали да товарят дърва в леката кола „Форд Ескорт“. Тогава стражарите излезли и разпоредили на крадците да спрат, при което единият се метнал в колата и подкарал срещу служителя на предприятието. След удара в дървото бракониерът избягал, но в последствие е установено, че зад волана е бил 26-годишен криминално проявен и осъждан.

На място останал сам съучастникът му, 56-годишен мъж, който е бил задържан от повикан патрул на полицията. Съставени са му били два акта по Закона за горите.

На другия ден, при съвместната акция на ОП ”Разградлес”, полицията и представители на Регионалната дирекция по горите от Русе на адрес в село Острово е открита крадената дървесина от курса преди засичането на нарушителите. Там са установени 0,6 куб м дървесина и са съставени актове за незаконен добив и транспортиране, а дървата са иззети, уточняват от Общината.

От администрацията призовават гражданите да не купуват незаконно добита дървесина без документи. При установяване на такава тя се изземва, а хората ще останат без дърва и без парите, които са платили за тях.

Неотдавна от общинската управа съобщиха, че други лица, спрени на горски път, налетели на служители на предприятието с мотики и метални пръти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България