Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Британските власти ни връщат габровец, осъден за притежание и употреба на дрога

Снимка: Архив

Български гражданин, обявен за международно издирване с ЕЗА, ще ни бъде предаден от британските съдебни власти, по искане на Районна прокуратура – Габрово.

Д. К. е обявен за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 2 октомври миналата година от Районна прокуратура – Габрово.

Спрямо него има влязла в сила присъда, която следва да изтърпи. Осъден е за това, че на 19 октомври 2017 г. управлявал лек автомобил след употреба на канабис на една година лишаване от свобода при строг режим и глоба в размер на 500 лв. и е лишен да управлява МПС за срок от една година. Със същата присъда спрямо Д.К., на основание чл. 68, ал 1 от НК, е приведено в изпълнение и отложеното му наказание по присъда на Окръжен съд Габрово – две години лишаване от свобода при строг режим. Наложеното наказание е за това, че 10 март 2015 г. държал в колата си 4,226 грама коноп на стойност 25.35 лв. и разпространявал на публични места в града дрогата.

След отклоняването си от правосъдие в България, Д.К. е установен на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, където е задържан. В изпълнение на издадената европейска заповед за арест на Района прокуратура – Габрово, издирваното лице ще бъде предадено на българските съдебни власти, за изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.