Брюксел разочарова протестърите

Резолюцията на ЕП е това, което е, а не каквото внушават безродните глобалисти у нас

С установяването на съветската власт в Русия главните активисти - болшевиките, наложили с оръжие кървава диктатура във вид на военен комунизъм - са наричани от народа безродни космополити. След операцията на едни евродепутати - формално ни се водят съграждани - за прокарване на вредна за България резолюция в Европарламента (ЕП) се видя, че у нас върлуват безродни глобалисти. По същество пак космополити. Повечето готови днес не само родината, но дори и половата си идентичност да продадат. Ако получат указания от Сорос, по няколко пъти.

Инициативата им да копаят в Брюксел под България всъщност е подтикната пак отвън. Преди това пред германското и американското посолства унизително се молиха за открито съчувствие и пряка помощ. И не ги получиха. Значи едва ли не са стоплили, че и в ЕП ще получат повече щети срещу малко и то съмнителни печалби. Опитите на дабългаристите и позитанците, на триото измамници и близкия до тях президент Радев да представят резолюцията от Брюксел за голяма тяхна победа са нелепи предвид фактите. Колкото е вярно, че всекидневно всенародно въстават срещу тирана.

Но полагат шумни усилия да внушават, че резолюцията не е това, което е. А тя е неблагоприятна за страната ни, но не за правителството и прокуратурата. Има и някои ползи за Борисов и Гешев, за чиито оставки всяка вечер се тръшкат оредяващите протестърски групички покрай шадраванчето до президентството. В забележките на ЕП по отношение на корупцията и върховенството на закона тене се споменават поименно. От това следва, че безродните глобалисти злонамерено им приписват големите чужди отговорности наред с техните дребните.

За мнозина ще излезе, че двамата по-скоро са обекти на охулване. За едни преувеличено, за други направо несправедливо. Това е позицията и на ЕНП по отношение на правителството. Подкрепата на левичарските фракции за нашенските им другарчета евродепутати всъщност не касае ГЕРБ и прокуратурата. Тя е преди всичко проява на огромен нездрав мерак да ни натрапят Истанбулската конвенция и даване на всякакви права на всички малцинства. Като такива мераклии тамошната колективна Грета Тумберг припознават нашенските соросоиди.

Очевидно е. Въобще не става дума за върховенството на закона у нас, за което са се загрижили либералите и зелените евродепутати, особено тези от оглавявания от Станишев ПЕС, а за натрапването на Онези си ценности. За несъмнено опасно вредните за огромното мнозинство българи привилегии за всякакви малцинства, включително и за политически права на враждебни на страната организации. Не е изненада за читателите на „Труд“ поведението на повечето пратеници в ЕП, избрани от партии у нас. Ето текст отпреди изборите през 2018 г.:

„Много са на „Позитано“ 20 странно сексуално ориентираните, агентите за влияние и просто симпатизантите на зловредната конвенция... Ще застанат в единен фронт с дойчевелевците, с „Дневник“ и „Медиапул“ срещу националния интерес и здравия разум. Ще действат пак в същата посока координирано с гербаджийски и прочие политджендъристи, разчитайки на Брюксел, на милиардите на Сорос и други фондове.“ В този случай гербаджите отбиват атаката срещу кабинета си, но при първа друга възможност мигом ще се присъединят към Радан Кънев, другарче им е.

Навсякъде и обилно Сорос е пробутал „сачмите“ си в ЕП, на сигурно заложил на лидерите на отделните партии. В предишния се хвалеше с една трета от състава, сега изглежда са повече като съдим по гласуването им и ясно видимата мобилизация около принципа „свой-чужд“. Без значение, каква е темата, но предвид указанията на задокеанския чорбаджия. С типичната остра непоносимост към истината и нейните носители, което виждаме не само в Брюксел, но навсякъде днес. Например в Белорусия, Армения, в почти цяла Европа и у нас при протестите и подписките.

В доклада на ЕК за върховенството на закона за България се откриват почти само някакви неясни притеснения. Може де юре в прокуратурата нещата да са правилни, но де факто... Вярно, правомощията на главния прокурор не са уникални за българската съдебна система, но комбинацията им някак смущава... И отчетността му като че ли не е баш... Има „недостиг на възможности“ главният прокурор и заместниците му да бъдат разследвани ефективно от криминална гледна точка, опасяват се явно пресилено комисарите. Нищо сериозно всъщност.

Вижте препоръките Венецианската комисия, казват. Гвоздеят по темата в доклада е борбата с корупцията. „Един от ключовите въпроси, повдигнати от протестите... все се очаква от властите да постигнат последователни успехи с окончателни присъди по корупционни дела от висок ранг“. Провал на протестърите. Корупция в условията на капитализъм и либерална „демокрация“ има навсякъде, на Запад е и повече. Има я и при сегашните власти, при предишните беше доста повече. Особено в хода на приватизацията, извършена от криминалната политолигархия.

Одобрената отвън и твърдо поддържана засега политическа система предполага и дори изисква подбора на управленци със средничко и дори ниско качество. Особено в интелектуално, духовно и морално-психологическо отношение. „Калинки“ с други думи. До кабинета на Иван Костов все още се среща „материал“ за прилични министри и заместници, за ръководители в местната власт и особено в администрацията. При следващите нахлуват тройкаджиите, при Бойко Борисов идва епохата на двойкаджиите. Явна тенденция и в ЕС, още по-зле са в САЩ, светът е в опасност!

ЕП и ЕК не заклеймиха премиера и главния прокурор, както тръпнеха в очакване немалко нашенски соросоиди и няколко партии. Правителството реално отчита и положителни постижения в управлението, затова добутва трети мандат, очевидно за повечето избиратели е по-малкото зло сред наличните партии. През тези години видимо се изхаби както екипно, така и персонално, включително и премиерът. Подходящ момент за други партии да победят ГЕРБ на изборите, да съставят друго правителство, да покажат в него много добри управленци. И отличници, ако имат!

Нямат обаче. Не вярват в политическите си и кадрови възможности, силно се съмняват във влиянието си сред избирателите. Особено дабългаристите-прокопиевци, вече неспособни да оцелеят след още едно оставане извън парламента. Не могат да се надяват на нормални избори през март 2021 г., не им се уреждат нещата по правилата. Толкова по-зле за правилата, само им развалят играта! Таман и други клиенти на прокуратурата не щат правила и са мобилизирали някакво „трио“, таман и президентът размахва соросоиден юмрук и е фукнал да гони „мутри“.

След фиаското им в Брюксел лъсва какво искат тези люде, преди всичко агентурата на Сорос. Понеже самите са импотентни да свалят правителството, да принудят Борисов и Гешев да ги зарадват с оставки, това остава само да да хленчат да го направят външни сили. Въпреки очевидната им некадърност, проявяваща се в пълния отказ от преговори, само с тъпото повтаряне на „Оставка!“. Не е трудно да се погледне в утрешния ден, в който евентуално биха ги докарали такива на власт - нищо не могат да предложат, освен диктатура.
Троцкистки либерал-фашизъм. Затова ще продължават да се тръшкат с мъглявата надежда да я наложат отвън. Не е изключено. Хората на Запад никога не са живели така лесно и просто, мнозинството направо е луднало от пресищане с възможности. Неспособни да се борят, може да преглътнат всякаква власт, прекарана през мрежите и зомботелевизора. Ще наблюдаваме дали и ние българите сме се „развили“ чак до там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи