БСП внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за нарушения при строителството на оградата по границата

Народни представители от „БСП за България” внесоха сигнал в прокуратурата и ДАНС за нарушения при строителството на оградата по границата. „Внасяме сигнал в прокуратурата и ДАНС за сериозни нарушения, свързани с проектирането, изграждането на инженерно-възпрепиятстващото съоръжение по българо-турската граница. Ще предоставим факти за сериозни нарушения, които доказват, че има разминаване между проектираното и построеното.”

Това заяви народният представител от „БСП за България” Елена Йончева при внасянето в прокуратурата на сигнала, съобщават от пресцентъра на БСП. „Всеки може да се запознае с доклада на Главния инспекторат, в който се съдържат нарушенията”, обясни Елена Йончева.

На въпрос как ще коментира казаното от Валери Симеонов, че като се коментира кои камери работят и кои не, на практика се увеличава мигрантския поток, защото се назовават уязвимите места, Йончева обясни, че за тези места се говори отдавна, още от миналия парламент. „Говори се и по медиите, но не се взимат абсолютно никакви мерки от компетентните органи”, каза тя и обясни, че въпросните камери не са работили повече от 2 години и половина. „Крайно време е да се вземат сериозни мерки”, призова тя.

Коментари

Задължително поле