БСП иска стрес тест на МОН

БСП поиска да бъде направен стрес тест на Министерството на образованието и науката.Това обяви народният представител от ПГ на „БСП лява България“ проф. Светла Бъчварова – Пиралкова по време на пресконференция.

По думите й, както на банките е направен стрес тест, който е оценил състоянието им и е излязъл с определени резултати, заради хаоса в образованието е необходимо да се направи такъв тест.

Според проф. Бъчварова министърът на образованието Меглена Кунева не се справя с работата си. Проф. Бъчварова припомни, че от БСП нееднократно са искали оставката на министър Кунева.

Бившият министър на образованието в правителството на Пламен Орешарски проф. Анелия Клисарова коментира темата за спряната от министър Кунева обществена поръчка за рекламни материали и сувенири по европроекти, свързани с осигуряване на информираност, публичност и визуализация при изпълнението на функциите на МОН. Според нея обществената поръчка не трябва да се обявява за четири години. „Не мисля, че министърът не може да не знае за една такава обществена поръчка. С тези 2 млн. можем да направим поне четири нови защитени училища“, допълни проф. Анелия Клисарова. Тя отбеляза, че БСП като опозиция е вдигнала достатъчно шум около поръчката, за да бъде спряна.

Коментари

Задължително поле