Нинова и Цветанов в спор как да се пазят границите на България

 

БСП разкритикува политиката на правителството по темата за бежанците като "неадекватната" и обвини управляващите в "нежелание да се чуят разумни аргументи".

"Няма да носим отговорност за ваши грешки и за национални предателства, но ви предлагаме оттук нататък да помислите и да намерим политическо съгласие по 5 конкретни действия", каза лидерът на левицата Корнелия Нинова, в декларация от името на парламентарната им група в Народното събрание.

„Първо, незабавна екстрадиция на тези, които не са бежанци от войната, а са мигранти, икономически и всякакви други, а не със самолет, някъде през декември. Армията на границата и драконовски мерки срещу нелегалното пресичане и каналджийството до най-високите административни равнища. В тази работа, всички знаят, има замесени представители на всички администрации и служби. Да се ускори изграждането на оградата, ако може без да се краде. Отмяна на постановлението за трайно заселване на бежанци в България. Категорична позиция в Европа, че националният интерес на България стои на първо място и искане на преразглеждане на Дъблинското споразумение”, каза Корнелия Нинова.

Тя обеща подкрепата на БСП, ако правителството се заеме с изпълнението на предложените от левицата мерки. "Ако не, си носете цялата отговорност и ако си мислите, че подаването на оставка ще ви спаси от нея, много се лъжете. Ако си мислите, че ще внушавате-ние подадохме оставка и настъпи хаос в държавата, също няма да ви го позволим, защото днешните проблеми са следствие от вашите вчерашни грешки”, посочи Нинова.

"Ако Вие управлявахте, проблемите щяха да бъдат в пъти по-големи и по-нерешими с години напред", контрира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Всички сме свидетели, че и политиците допринасят за напрежението в тези бежански центрове. Не е нормално там да присъстват хора, които не живеят, а просто отиват, демонстрират сила и по този начин допълнително допринасят за радикализирането на поведението на тези бежанци“, коментира народният представител от ГЕРБ.

„Искате ли да спасяваме тази държава от тези хора, които не стига че са тук незаконно, а ще ни горят и националния флаг? Готови ли сте сега да отменим постановление 208, да пратим армията на границата, готови ли сте да изградите оградата без да крадете“, попита в отговор Корнелия Нинова.

Коментари

Задължително поле