Любо Ганев отговаря точка по точка на „Хебър“

Намаляват наемите на засегнати фирми За бързите заеми няма да има наказателни лихви до края на извънредното положение

Правят шлемове за защита, вместо телефони Фирми за сувенири произвеждат предпазни средства

Пламен Димитров: 44 хил. са новорегистрираните безработни от началото на извънредното положение

Ангела Меркел: Коронавирусът е най-голямото предизвикателство пред ЕС от основаването му

Втори излекуван от коронавирус в МБАЛ-Шумен

Пуснаха нов дълг за 1 млрд. лв.

Първи ден без нарушители на ограниченията във Варна

23 години затвор за убиеца на словашкия журналист Ян Куциак

Споделете със Столична библиотека

549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас 22-ра жертва: 90-годишна жена е починала в "Пирогов“

Гърция бие отбой, ако се спазва строгата карантина през април

Пловдивският завод „Юрий Гагарин“ дари 100 000 лева за борбата с коронавируса

Нашенци арестувани в Италия, принудили проститутка да абортира Семейство сводници работели въпреки коронавируса

Премиер се връща към лекарската практика Ще консултира по телефона

БСП поиска ВиК да оттегли предложението си за по-висока цена на водата в Пиринско

Областният съвет на БСП-Благоевград изрази своето несъгласие с планираното увеличение на цената на водата в Пиринско с нарочна декларация. Социалистите заявиха,че предложението за новата цена не било подложено на необходимия обществен дебат и поискаха такъв.

„В момент, когато страната ври от недоволство срещу високите цени, бедността и ниския стандарт на живот, да се вземе решение за рязко увеличение на цената на водата с около 20 % и то на територията на област Благоевград, където водоснабдяването се осъществява предимно с гравитачни води, при това тихомълком непрозрачно, в разрез със всичко обществени норми в една развита Европейска държава от 21 век, е меко казано скандално“, заявяват от БСП в своята декларация.

Те настояват ръководството на ВиК Благоевград да оттегли това предложение, докато с него не бъде запознато населението в областта. Социалистите настояват във всяка една община да бъдат проведени нарочни срещи, на които да се обяснят причините, поради които се планира поскъпване на водата. Да се обсъди също така и бизнес планът на ВиК след евентуалното увеличение на цената на водата.

„Факт е, че в много от общините ВиК мрежата е в лошо състояние, а инвестициите, които прави дружеството за подобряването й са минимални. Нека припомним, че в голяма част от общините водохващанията и другите крупни инвестиции са осъществени на предишни етапи – ПСПВ и ПСОВ, с което е осигурено пречистването на питейните и отпадни води, както и печелейки европейски средства чрез инфраструктурни проекти, общините подменят водоснабдителни и канализационни мрежи“, посочват в декларация Областния съвет на БСП.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.