БСП поръчали досиетата на 46 отсечки, не прочели нито ред

АПИ приготвила 780 кашона с документи за пътища

В агенцията ги чакала стая пълна с хартия близо месец

Близо 780 кашона с папки и документи относно 46 пътни обекта изготвили от пътната агенция в отговор на искането на БСП за инспекция на част от участъците у нас. По график в стая във ведомството можело да се разглеждат проектите, техническите параметри и количествените сметки за трасетата, посочени от червените, като проблемни.

В период от близо месец - 30 май - 27 юни, обаче, нито един представител на политическата сила, която е в опозиция, не се явил в институцията, за да прегледа, предоставените им по Закона за обществената информация документи. Това заяви заместник министърът на регионалното развитие Николай Нанков на брифинг в отговор на обвинения, отправени по-рано през деня от представителя на БСП Георги Свиленски.

„Не сме отказвали достъп до информация, това е поредната доза спекулация, лъжа и манипулация от страна на БСП. В този случай бих перифразирал „Георги бре, чети, Георги не чете“. На обвиненията му, че се возя с премиера, ще отговоря, че се возя там, където ме поканят. Него няма къде да го поканят да се вози, защото няма нищо за отчитане“, заяви Нанков.

„Не обичам да се връщам назад, но на духовитата реплика на Георги Свиленски, че „Асфалтът не се яде, но се краде“, ще припомня, че през 2007-ма година по време на тройната коалиция е обявен търг за осем отсечки с обща дължина около 170 км по ОПРР в последствие са скючени договори на стойност 113 млн. лв. Тези контракти са прекратени от първия кабинет Борисов и през 2010-2011 са сключени договори за тях, като са добавени още 10 км за общата сума от 63 млн. лв. При това при по-скъпи цени на строителство и инфлация“,

„Ние приемаме фактът, че никой от БСП не погледна приготвените документи, като подигравка с институцията и труда на всички онези, които събираха и подготвяха по 17-18 кашона за проект, при условия, че бяха общо 46“, заяви членът на УС на АПИ инж. Иван Досев.

Коментари

Задължително поле