БСП си отива, Корнелия остава

Преди началото на съботния пленум пред централата на „Позитано” 20 се появи бус с иронични послания към червената лидерка.

Заглавието е съвсем близо до реалността. Резултатите от изборите, пратили 130-годишната партия на „почетното” трето място в новия парламент, са повече от леден душ за укротяване на бесовете в психиатрична клиника. Но според лидерката на БСП това е едва ли не заявка за ново начало.

Трагедията на Корнелия Нинова е дълбоко закодирана в характера и поведението є през последното десетилетие. Не е случайно, че в събота тя бе освиркана, че отново є бе поискана оставката от млади социалисти пред централата на партията на „Позитано”. Случаят с Нинова наистина вече не е политически, той става все повече медицински.

Но какво да се прави - когато човек си въобрази, че е нещо много повече от Наполеон и Жозефин взети заедно, какво тук значат някакви си резултати от парламентарни избори. Защо не си дава сметка другарката Нинова, че така се слага кръст на идеите и надеждите на стотици хиляди българи. Че така се зачерква безспорната необходимост от силна лява партия в България със своите членове и симпатизанти. И със заслуженото си място и роля в парламента и в политическия живот. Уви, това, благодарение на Нинова, скоро може да се превърне в непостижим блян. Или в бълнуване на неосъществена амбициозност.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари