БСП с първи млад кандидат-кмет в Шуменско

Общинската конференция на БСП-Нови пазар одобри младия Георги Георгиев за кандидат-кмет на града. Това е първият оповестен кандидат в Шуменско за предстоящите местни избори. 81 делегати са присъствали на градския партиен форум в сряда вечерта. Три часа продължили дебатите, а изборът станал с таен вот. За Георги Георгиев гласували 58 от присъстващите, а за Васил Тонев /бивш кмет на Нови пазар през 2007 - 2011 г./ дали глас 23-ма.

Георги Георгиев е на 28 г., председател е на групата на БСП в Общинският съвет на Нови пазар и е лидер на младежката организация на партията в града. Завършил е „Мениджмънт“ в Международния факултет на Шефилдския университет в Солун, и магистратура по „Маркетинг, реклама и PR“ и „Растителна защита". Управител на търговска фирма. Бил е кандидат за депутат през 2014 г. и 2017 г., когато събира най-голям преференциален вот.

Националния съвет на партията трябва да утвърди кандидатурата му. Градската конференция за избор на кандидат-кмет за Шумен е чак на 1 септември, в момента вървят номинации по първични структури.

Коментари

Задължително поле