БСП търси лозя и ливади за конференции

Нинова искала да се появи на Бузлуджа като преизбран лидер

Лидерката успя да се скара и с младежката организация

Шефката е напът да закрие партийната дейност

Заради упорството на червената лидерка Корнелия Нинова съпартийците й са принудени да търсят места на открито, където да проведат конференциите си. Шефката на БСП планира конгресът на партията да е в края на юли, искала да блесне на 1 август на Бузлуджа отново като лидер, при това преизбран чрез пряк вот.

Щенията й предполагат до края на май да са приключили общинските конференции. Мерките обаче не са отпаднали и не се знае как активът на партията, голяма част от който са „сухи съчки” (по думите на доц. Атанас Мангъров) ще стигне до местата за конференции на открито, за да се осигури кворум.

Затова местните ръководства търсят леснодостъпни терени, които да не са и отдалечени от общинските центрове. От Велико Търново можели да направят конференцията си на лозето на Габровски, старозагорци - на Бузлуджа, а пловдивчани - в Античния театър. До този момент от 297 конференции са проведени 155 общински конференции.

От партията коментираха, че по-реалистично било конгресът да остане за есента. Дотогава обаче трябвало да палят свещи, за да няма втора вълна на епидемията от коронавирус.

Междувременно стана ясно, че след Пловдив и Варна, Нинова е успяла да се скара и с младежкото обединение. Повод за разправията са поредни съкращения на администрация от „Позитано” 20. Този път сред ненужните се оказва и зам.-председателят на младежите Атанас Атанасов. Освен него съкратени са и още четирима от централата.

Мотивът за чистката са намалените партийни субсидии. От опозицията обаче твърдят, че на Нинова вече не й е необходим организационен отдел, тъй като е на път да закрие партийната дейност въобще.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика