Булгария дари на Македония стотици защитни костюми, шлемове и очила

Хуманитарна помощ за медицински цели от България за Северна Македония беше официално предадена днес от българския посланик Ангел Ангелов на вицепремиера по европейските въпроси и координатора за чуждестранната помощ Буяр Османи и вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска.
 
Общо дарението се състои от 600 защитни медицински костюми за многократна употреба, 300 чифта очила и 300 шлема.
 
При предаването на дарението министър Шекеринска изрази благодарност и каза, че в период, в който България е изправена пред тази голяма глобална криза, тя показва реална солидарност на две приятелски съседни държави, съюзници в НАТО, предаде Канал 3.
 
 
Вицепремиерът Османи посочи важността на взаимопомощта във времето на световна криза като израз на добросъседските отношения между двете страни и насърчаване на европейската солидарност. Той каза, че това сътрудничество е насочено към постигане на общата цел за европейско бъдеще на целия регион.
 
Дарението на защитно медицинско оборудване за подкрепа при справяне с коронавируса е предназначено за общественото здраве, както и за членовете на Военномедицинския център в армията на Република Северна Македония. 

Коментари

Задължително поле